Бренд Prada пообіцяв зняти з продажу брелоки у вигляді фантастичних чоловічків після звинувачення в расизмі

Дім Prada відмовився від продажу фігурок темних чоловічків
Фото: Chinyere Ezie / Facebook

Італійський модний дім Prada відкинув звинувачення в расизмі.

Італійський модний дім Prada випустив лінію брелоків Pradamalia у вигляді іграшок, які викликали асоціації з расистськими образами. Співробітниця Центру конституційних прав Чіньєре Езі у Facebook оприлюднила пост, у якому заявила, що бренд заохочує расизм.

"Я не роблю багато публічних постів, але зараз я тремчу від гніву. Сьогодні, повернувшись у Нью-Йорк після дуже емоційного відвідування Смітсонівського національного музею історії та культури афроамериканців, включно з виставкою, присвяченою чорному обличчю, я пройшла повз вітрину магазину Prada в Сохо, де зіткнулася з тим самим расистським і образливим зображенням чорного обличчя", – написала вона.

Представники Prada прокоментували скандал в Instagram, заявивши, що фігурки з нової колекції – це "фантастичні образи".

"Колекція Pradamalia презентує фантастичних "лабораторних" тварин", – ідеться в повідомленні.

У компанії пояснюють, що інтерпретація мавпи Отто як карикатури на темношкірого хлопчика, Маленького Самбо, помилкова.

Prada зазначає, що саме їхні колекції в 1994 році показувала темношкіра модель Наомі Кемпбелл, і вони ніколи не заохочували расизму.

"Ми не сприймаємо жодних форм расизму і расистських образів. У зв'язку із цим ми приберемо персонажів із вітрин і відкличемо їх із продажу", – пообіцяв бренд.

Prada – італійська фешн-компанія. Штаб-квартира розташована в Мілані. Бренд було засновано 1913 року. Засновник – Маріо Прада.