Італійський Vogue відмовився від фотосесій через забруднення довкілля

Головний редактор Vogue Italia Фарнеті: Для створення цього номера не потрібно проводити фотосесій
Фото: cultureandtrend.com

Італійський журнал Vogue опублікував у січневому номері малюнки замість фотографій.

Журнал Vogue Italia відмовився від проведення фотосесій для січневого номера. Про це повідомляють на сайті журналу.

Таке рішення пов'язане з ініціативою привернення уваги до проблеми забруднення довкілля. У січневому випуску журналу замість оригінальних фотографій на обкладинці і всередині з'являться малюнки моделей в одязі Gucci.

"Для створення цього номера не потрібно проводити фотосесій. Уперше у своїй історії Vogue Italia відмовляється від використання фотографій, щоб звільнити місце для малюнків та ілюстрацій", – ідеться в повідомленні.

Знімки опублікували на сторінці видання в Instagram.

Головний редактор Vogue Italia Емануель Фарнеті зазначив, що на фотосесії регулярно витрачають великий природний ресурс.

"150 людей. Приблизно 20 польотів і з десяток переїздів на поїзді. 40 машин напоготові. 60 міжнародних перевезень. Протягом не менше ніж 10 годин безперервно горить світло, яке забезпечують частково генераторами на гасі. Харчові відходи. Пластик, у який пакували одяг. Електрика для підзарядки телефонів і камер", – він описав видатки, які видання витратило на фотосесію у вересні 2019 року.

Vogue – жіночий журнал про моду. Його видає з 1892 року видавничий дім Condé Nast. Журнал має свої редакції в різних країнах світу.