Єфросиніна про Тодоренко: Повалення відбувається нестримно й жорстоко

Єфросиніна: Противники насильства роблять з об'єкта свого гніву жертву насильства
Фото: mashaefrosinina / Instagram

Українська телеведуча Маша Єфросиніна, реагуючи на заяву української ведучої Регіни Тодоренко, яка проживає в Росії, про причини домашнього насильства, назвала цькування в мережах зброєю масового ураження.

Українська телеведуча і блогерка Маша Єфросиніна на своїй сторінці в Instagram прокоментувала висловлювання колеги Регіни Тодоренко про домашнє насильство й реакцію соціальних мереж на її слова.

За словами Єфросиніної, не таке страшне домашнє насильство, як неможливість його викорінити.

"Доки будуть ці публічні страти, доти і закладатимуть у молоді голови жорстокість як норму. Сьогодні масове цькування в мережах – це нова зброя знищення!" – заявила телеведуча.

Єфросиніна підкреслила, що у випадку Тодоренко вважає розплату за скоєне в рази жорсткішою, ніж сам проступок.

"Повалення відбувається нестримно й жорстоко. Противники насильства роблять з об'єкта свого гніву ту саму жертву насильства, незважаючи на каяття і навіть покаяння", – резюмувала ведуча.

Українська телеведуча Регіна Тодоренко в інтерв'ю PeopleTalk назвала психічно хворими тих жінок, які публічно розповідають про те, що їх б'ють чоловіки.

Заява ведучої спричинила критику в соціальних мережах. Це змусило Тодоренко прокоментувати власне висловлювання вже в розмові з головною редакторкою журналу Glamour Ілян Ерднєєвою.

"Першим пунктом у психологічних дослідженнях стоїть те, що жінці подобається бути жертвою. Жінці, яку ґвалтували, подобається бути жертвою", – підкреслила Тодоренко. Згодом на своїй сторінці в Instagram вона попросила вибачення "за некоректні формулювання".

Після резонансної заяви телеведучої російське представництво компанії PepsiCo зупинило рекламну кампанію, у якій Тодоренко брала участь. Згодом від послуг телеведучої відмовилася компанія Procter&Gamble, якій належить бренд Pampers.