Кемпбелл подорожує в захисному медичному костюмі, масці та гумових рукавичках

Кемпбелл показала, як захищає себе від коронавірусу
Фото: naomi / Instagram

Британська модель Наомі Кемпбелл вирушила в аеропорт у захисному медкостюмі, хірургічній масці та гумових рукавичках.

49-річна британська модель Наомі Кемпбелл на своїй сторінці в Instagram опублікувала фото з аеропорту, з'явившись у кадрі в захисному медичному костюмі й хірургічній масці.

Руки Кемпбелл захистила за допомогою гумових рукавичок рожевого кольору.

"Безпека передусім", – заявила модель. Вона також пообіцяла зняти для підписників відеоінструкцію про те, як захистити себе від зараження коронавірусом, відвідуючи громадські місця.

Кемпбелл, яка багато часу проводить у літаках, відома своїм прагненням до стерильності навколишнього простору. Рік тому вона опублікувала відео, показавши, як дезінфікує своє місце в літаку – на тлі епідемії коронавірусу ролик, який тоді викликав посмішки у підписників, знову став популярним.

Наомі Кемпбелл народилася 22 травня 1970 року. Працює моделлю з 15 років. Вона стала першою темношкірою дівчиною, яка з'явилася на обкладинках французького та англійського видань журналів Vogue і Time.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може призвести до пандемії, а 9 березня назвали її цілком реальною.

Станом на початок доби 10 березня з моменту початку спалаху нового коронавірусу в Китаї захворіло 80 754 людини, 3136 померли, 59 897 одужали. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 9 березня за межами Китаю коронавірусною інфекцією заразилося 28 673 людини у 104 країнах. Смертельних випадків 686, 202 з них протягом останньої доби.

В Україні зафіксовано один випадок інфікування коронавірусом, ще п'ятьох осіб перевіряють.

Профілактикою зараження коронавірусом є гігієна рук, дезінфікація гаджетів, обмеження тактильних контактів та використання захисної маски у громадських місцях.