Кронпринцеса Швеції Вікторія з чоловіком відвідали польовий госпіталь для інфікованих коронавірусом

У Швеції коронавірус діагностували у 2840 осіб
Фото: kungahuset / Instagram

Національна рада охорони здоров'я Швеції має намір до 30 березня цілковито укомплектувати ліжками військовий польовий госпіталь у Стогкольмі, переобладнаний для лікування хворих на коронавірус.

Кронпринцеса Швеції Вікторія зі своїм чоловіком кронпринцем Даніелем відвідали польовий госпіталь у Стогкольмі, повідомляють на офіційній сторінці спадкоємиці шведського престолу в Instagram.

"Принцеса Вікторія і принц Даніель відвідали госпіталь, щоб подякувати шведським військовим за виконану роботу", – ідеться в повідомленні.

Як пише видання Royal Central, шведські військові цілодобово працюють на території госпіталю, щоб встигнути до 30 березня укомплектувати його ліжками для хворих, інфікованих коронавірусом.

Рішення про перепрофілювання військового госпіталю ухвалила Національна рада охорони здоров'я і соціального забезпечення Швеції, повідомляє видання.

Під час візиту в госпіталь керівник Стогкольмского департаменту охорони здоров'я Бйорн Еріксон розповів принцесі Вікторії про те, як обслуговуватимуть пацієнтів в умовах госпіталю.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 27 березня у світі коронавірусною інфекцією заразилося 537 042 людини, кількість померлих становить 24 110, одужало 123 268 осіб.

У Швеції коронавірус діагностували у 2840 осіб, із яких 77 померли, 16 – одужали.