Maruv: У яку країну й куди їхати на заробітки – це особиста справа кожного

Maruv: Я хочу написати про хейт, шеймінг і булінг, із яким я дуже часто стикаюся
Фото: maruvofficial / Instagram

Українська співачка Maruv, яка напередодні запровадження карантину поїхала в Росію і якій не вдалося повернутися на батьківщину, заявила, що має моральне право виступати де завгодно.

Українська співачка Maruv, яка не встигла виїхати з Росії до закриття кордонів України у зв'язку з пандемією коронавірусу, в Instagram заявила, що її образила критика на її адресу.

Співачка опублікувала в пості скріншот із коментарем "Щоб ти здохла там. Ти нам не потрібна!".

"Ось він, приклад нетерпимості до чужого способу життя, самовираження і свободи. І це лише незначна частина. У цьому пості я хочу написати про хейт, шеймінг і булінг, із яким я дуже часто стикаюся. Чому ви вважаєте, що ваша позиція – єдина правильна, а всі, хто думає не так, є людьми другого сорту? Така позиція – пережиток середньовіччя. Ми давно вже просунулися вперед і доросли до демократії, свободи слова й вибору. Хто дав вам хоча б одне право так вважати? Це в чистому вигляді дискримінація й булінг, а найстрашніше, що в нашій країні таке явище щораз частіше стає нормою життя", – написала вона.

Maruv заявила, що стосовно неї чинять насильство над особистістю.

"Ви демонструєте приклад агресії, цькуєте інших, хто відрізняється від вас. Ось тільки життя – це складна річ і довга нива! Сьогодні ти, а завтра тебе. Коли у світі стало круто зичити одне одному невдач і радіти проблемам інших? Я розумію, що багато в чому – це через свою нереалізованість у житті, тому що жити з постійною війною в голові і радіти та насолоджуватися, бажаючи іншій людині біди, демонструє, наскільки все погано у вас", – заявила співачка.

Вона додала, що виступатиме там, де хоче і вважає за потрібне.

"У яку країну і куди їхати на заробітки – це особиста справа кожного, бо кожен шукає своє місце під сонцем, і це місце може бути де завгодно! За це не можна засуджувати. Це нормально!" – написала виконавиця.

26 березня Maruv поскаржилася, що не може виїхати із РФ.

Президент України Володимир Зеленський 26 березня повідомив, що до кінця 27 березня зупинять усі пасажирські перевезення.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції запроваджено карантин: у країні заборонили масові заходи й закрили навчальні заклади. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна цілковито заборонили в'їзд на територію країни іноземним громадянам, а із 17 березня зупинили авіаційне сполучення з іншими країнами.

18 березня в Україні зупинили залізничні, авіа- та автобусні міжміські й міжобласні пасажирські перевезення, а також зупинили роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі. Особистий автомобільний транспорт громадян може пересуватися без обмежень.