"Оскар 2020". Хто претендує на премію в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану". Повний перелік

Скарлетт Йоганссон може отримати статуетку "Оскар"
Фото: EPA

У ніч із 9-го на 10 лютого в театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі відбудеться 92-га церемонія нагородження кінопремією "Оскар", де серед інших категорій визначать і актрису, яка виконала найкращу жіночу роль другого плану. Видання "ГОРДОН" розповідає про кожну претендентку в цій номінації.

Кеті Бейтс ("Справа Річарда Джуелла")

Фото: EPA

Драма розповідає про реальні події 1996 року. Під час Олімпійських ігор в Атланті охоронець Річард Джуелл героїчно врятував сотні життів. Він виявив бомбу поруч із парком, у якому відбувався концерт. Але за кілька днів у ЗМІ починається цькування Джуелла. Його виставляють терористом, який сам влаштував теракт для привернення уваги. Бейтс виконала роль матері головного героя, яка живе разом із ним.

Лора Дерн ("Шлюбна історія")

Фото: EPA

У центрі сюжету картини – стосунки сімейної пари, яка переживає розлучення: режисера Чарлі та актриси Ніколь. Розлучення мало відбутися м'яко, оскільки стосунки подружжя не були ворожими, але втручання юристів озлобило їх. Лора Дерн виконала роль адвокатки.

Скарлетт Йоганссон ("Кролик Джоджо")

Фото: EPA

Дія стрічки відбувається під час Другої світової війни. Головний герой – 10-річний німецький хлопчик Джоджо, який втратив батька. Однолітки знущаються з нього, а мати не сприймає серйозно проблеми сина. Хлопчик вигадує собі друга, який зовні скидається на Адольфа Гітлера. Йоганссон виконала роль матері Джоджо – Рози.

Флоренс П'ю ("Маленькі жінки")

Фото: EPA

В основі фільму – однойменний роман Луїзи Мей Олкотт. П'ю виконала роль однієї з чотирьох сестер – Емі Марч. Вона хитра, егоїстична і примхлива. Емі знає, як подобатися людям, і користується цим. Якщо її розсердити, вона здатна на жорстокість. Але з віком характер героїні змінюється.

Марго Роббі ("Скандал")

Фото: EPA

Стрічка ґрунтується на реальній історії. У центрі сюжету – скандал 2016 року на американському телеканалі Fox News, коли співробітниці каналу звинуватили керівника Роджера Айлза в домаганнях. Після судових позовів і розглядів Айлз покинув свою посаду. Роббі виконала роль продюсерки каналу Кайли Поспішил. Її персонаж є вигаданим.

Із претендентками на "Оскар" в категорії "Найкраща жіноча роль" можна ознайомитися тут, а з усіма кандидатами в різних категоріях премії "Оскар 2020" – тут.

Переможців назвуть на 92-й церемонії нагородження, яка відбудеться в ніч з 9-го на 10 лютого в театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі.