Савічева: Як далі жити, грати і творити, знаючи, що через твою слабкість не стало людини?

Савічева: Висловлюю співчуття рідним і близьким Захарова
Фото: yuliasavicheva / Instagram

Російська співачка Юлія Савічева зізналася, що з повагою ставилася до актора Михайла Єфремова, який увечері 8 червня сів за кермо автомобіля у стані алкогольного сп'яніння і спровокував аварію зі смертельними наслідками.

Російська співачка Юлія Савічева заявила, що аварії, яка відбулася в Москві ввечері 8 червня за участю актора Михайла Єфремова, могло б не бути, якби він, випивши, скористався таксі. Про це вона написала в Instagram.

"Я не знаю, що коїться в голові людини, яка вважає абсолютно нормальним сідати за кермо п'яною. Як далі жити, грати і взагалі творити, знаючи, що через твою слабкість не стало людини, чоловіка і батька!" – зізналася співачка, попросивши своїх підписників не сідати за кермо у стані алкогольного сп'яніння.

Вона підкреслила, що в цьому випадку завжди можна скористатися послугами служби таксі.

"Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким [загиблого внаслідок зіткнення автомобілів] Сергія Захарова", – написала вона.

У коментарях до свого поста співачка заявила, що з повагою ставилася до Єфремова.

"Від цього стає ще сумніше", – зазначила вона.

Увечері 8 червня Єфремов за кермом Jeep Grand Cherokee виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем "Лада" на Смоленській площі в Москві.

За даними Telegram-каналу Baza, Єфремов розвернувся через суцільну і практично в лоб зіткнувся з невеликим фургоном. Водія фургона, за словами очевидців, затисло в машині. За даними джерел ТАСС, постраждалого Сергія Захарова 1963 року народження доправили в Московський міський науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені М.В. Скліфосовського у вкрай тяжкому стані. У нього констатували відкритий перелом стегна, перелом ребер, закрита черепно-мозкова травма, а також поєднана травма голови. 9 червня він помер у лікарні.

Спочатку правоохоронці відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 264 Кримінального кодексу РФ (порушення правил дорожнього руху і експлуатації транспортних засобів, що призвело через необережність до заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини, якщо воно вчинене особою, яка перебуває у стані сп'яніння). Максимальне покарання за цією статтею – позбавлення волі на сім років.

За даними експертизи, Єфремов сів за кермо у стані алкогольного сп'яніння.

Спершу 56-річного актора випустили під підписку про невиїзд. Згодом кримінальну справу стосовно водія автомобіля Jeep Grand Cherokee, який 8 червня став учасником ДТП у Москві зі смертельними наслідками, перекваліфікували на тяжчу статтю, повідомило 9 травня головне управління МВС Росії в Москві. У повідомленні не вказали прізвища водія, але обставини ДТП вказують на те, що йдеться про актора Михайла Єфремова.

Єфремов – радянський і російський актор театру та кіно, телеведучий. Він є сином засновника театру "Современник" Олега Єфремова. Відомий читанням сатиричних віршів у межах проєкту "Гражданин поэт".