Сумська поділилася рецептом куті

Сумська: Таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень. І не набридне
Фото: olgasumska / Instagram

Українська актриса Ольга Сумська зізналася, що додає в кутю секретні інгредієнти.

Українська актриса Ольга Сумська поділилася в Instagram рецептом куті – страви традиційного Різдвяного Святвечора.

"Сьогодні, 6 січня, на Святвечір. Готуємо найсмачнішу кутю разом! Ось мій фірмовий рецепт: варимо спеціальний швидкого варіння сорт пшениці до готовності (тут важливо не переварити!), окремо запарюємо сухофрукти (курага, родзинки, хто любить – чорнослив, груші, яблука). Цей навар зберігаємо. Також окремо запарюємо волоські горіхи, щоб із них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо в макітрі або мелемо на м'ясорубці. Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком! Додаємо мед за смаком. Якщо суміш суха, долийте навару із сухофруктів", – написала вона.

Також Сумська зізналася, що додає "секретні інгредієнти": трохи цукатів і ложку коньяку для аромату.

"Таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень. І не набридне. Потім, звісно, не влазиш у жодні штани, але яке задоволення!" – зазначила актриса.

Ольга Сумська народилася 22 серпня 1966 року у Львові. Вона володарка звань "заслужена артистка України", "народна артистка України", лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка (1996).