Українські пенсіонери зберігали кукурудзу у старовинній скрині від Louis Vuitton

За висновком експертів, скриню виготовили 1880 року
Скріншот: Вікна-новини / YouTube

За словами експертів, раритетна валіза від Louis Vuitton, яку використовували в господарстві пенсіонери в Харківській області, може коштувати до $1 млн.

Жителі села Мохнач Зміївського району Харківської області зберігали кукурудзу у старовинній скрині від Louis Vuitton, повідомляє СТБ.

За словами власників раритету, українських пенсіонерів, валіза збереглася з часів Другої світової війни й дісталася їм від родичів.

"Кажу, давай, кукурудзу зберігатиму в ній. Мати мого троюрідного брата десь була і привезла її сюди, у Харків", – розповів власник скрині Олександр.

За час експлуатації скриню встигли погризти миші.

"Ми ж не розуміли, що це таке. Онуки приїжджали, дівчата казали: "О, так це ж..." – називали якусь фірму", – розповіла пенсіонерка Олександра.

Головна редакторка журналу L'Officiel Ukraine Уляна Бойко зазначила, що ціна на скриню може коливатися від $200 до $500, а може доходити й до $1 млн.

"Залежить від того, за скільки хоче продати річ на аукціоні власник", – зазначила вона.

Скриню викупили творці приватного музею етнографії, розташованого в селі Артюхівка.

За висновком експертів, скриню виготовили 1880 року.

Louis Vuitton  французький дім моди, який спеціалізується на виробництві валіз і сумок, одягу, парфумерії та аксесуарів класу "люкс". Модний дім заснували в 1854 році.