"Здається, що ти завжди розспівана". Джамала розповіла про особливості співу під час вагітності

Джамала: Можу сказати, що мій голос після пологів змінився
Фото: jamalajaa / Instagram

Українська співачка Джамала зізналася, що її голос став сильнішим після першої вагітності, і розповіла, що відчуває, співаючи під час другої.

Українська співачка Джамала розповіла в Instagram, що перша вагітність уже вплинула на її голос, і оприлюднила фото, на яких вона вагітна другою дитиною.

"Що стосується співу під час вагітності, то важко фізично, тому що ти стаєш більшою. А з погляду техніки – діафрагму підперто весь час і здається, що ти завжди розспівана. Але я ділюся суто своїми відчуттями, це мій особистий досвід. Співати під час першої вагітності мені було важко тільки останні два тижні перед пологами, а до цього я весь час виступала, проводила репетиції, давала концерти, записувалася на студії", – розповіла вона.

Співачка зауважила, що в італійській вокальній академічній школі існувала думка, що поки жінка не народила, її голос до кінця не розкрився, не став повноцінним.

"Сьогодні це звучить досить провокаційно. Деякі партії у Верді, у Белліні навіть не дозволяли співати жінкам, які ще не стали мамами. Можу сказати, що мій голос після пологів змінився, зміцнів, у ньому стало більше низьких обертонів", – додала Джамала.

Співачка зазначила, що має намір присвятити прямий ефір питанням техніки співу.

Джамала 26 квітня 2017 року вийшла заміж за Бекіра Сулейманова, а 27 березня 2018 року народила сина Еміра-Рахмана.

Про свою другу вагітність співачка повідомила 12 лютого.

Джамала – переможниця пісенного конкурсу "Євробачення", який відбувся 2016 року у Швеції. Вона виконувала пісню "1944".