63-річного письменника Ніла Геймана колишні партнерки звинуватили в сексуальному насильстві

Гейман заперечує звинувачення в сексуальному насильстві
Фото: ЕРА

Поліція Нової Зеландії розглядає скаргу на британського письменника Ніла Геймана після того, як дві жінки звинуватили його в сексуальному насильстві. Про це 3 липня повідомило видання Tortoise.

У чотирисерійному подкасті "Майстер: звинувачення проти Ніла Геймана" (Master: the Allegations Against Neil Gaiman) дві жінки стверджують, що мали "грубий і принизливий секс" із Гейманом і не завжди статеві контакти з ним були за їхньою згодою.

Одна з жінок, яка відрекомендувалася 23-річною Скарлетт, працювала нянею в новозеландському будинку письменника. Вона заявила, що їхні сексуальні контакти у 2022 році були добровільними, але письменник часто поводився грубо й ігнорував її скарги на біль під час сексу.

Друга жінка – шанувальниця письменника, яка не стала називати свого повного імені, розповіла, що на момент початку стосунків із письменником їй було 20 років, а йому приблизно 40. За її словами, секс із письменником був грубим і болісним, а сама вона уникала таких контактів і не отримувала від них задоволення.

Зазначають, що няня звернулася в поліцію в жовтні 2022 року, а шанувальниця Геймана не стала цього робити.

Гейман заперечує звинувачення в сексуальному насильстві, наголосивши, що все відбувалося за взаємною згодою. Він заявив, що хотів співпрацювати із поліцією Нової Зеландії, але там відмовилися. На думку письменника, це свідчить про необґрунтованість звинувачень.

Контекст:

Гейман входить до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time. Його твори були адаптовані для Netflix і Amazon, за ними знімали голлівудські фільми.

Гейман живе у відкритому шлюбі з американською артисткою Амандою Палмер. Вони мають сина. Від попередніх стосунків у письменника є троє дітей.