66-річного рок-музиканта Кузьміна госпіталізували з COVID-19 і 30-відсотковим ураженням легенів

Кузьмін: Почуваюся нормально
Фото: v.kuzmin_official / Instagram
66-річний російський рок-музикант Володимир Кузьмін заразився коронавірусом. Про це він повідомив 13 червня в Instagram.

"Я в госпіталі. Лікарі кажуть, що завдяки вакцині, яку я зробив у три заходи, хвороба має протікати спокійно. Почуваюся нормально. Умови гарні, гітара зі мною", – написав він.

У коментарі російському виданню Kp.ru рідний брат артиста Андрій Кузьмін розповів, що перші ознаки захворювання у співака з'явилися під час нещодавнього концерту. Він припустив, що коронавірусом артиста заразила його дружина Катерина Трофимова.

Брат співака зазначив, що в Кузьміна уражено 30% легенів.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За інформацією американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у світі, у Росії від початку пандемії виявили 5,1 млн хворих, 124,3 тис. пацієнтів померли. Росія посідає шосте місце за поширеністю захворювання.

Мер Москви Сергій Собянін через зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію підписав указ, який передбачає неробочі дні з 15-го до 19 червня зі збереженням заробітної плати для працівників.