Анекдоти із Зеленським, зустріч із пораненими захисниками і перший обстріл. Фрай презентував фільм, який зняв в Україні торік восени. Відео

Фільм починається з того, що Фрай показує, як прямує в Україну з польського міста Перемишль
Фото: ЕРА

Британський актор і письменник Стівен Фрай 31 липня на своєму каналі в YouTube презентував документальний фільм під назвою Stephen Fry into Ukraine, який було знято восени 2023 року під час його візиту в Україну.

Фільм починається з того, що Фрай показує, як прямує в Україну з польського міста Перемишль.

"Це велика країна. Але маю сказати, що все добре організовано, гарне спальне купе, реклама про українську кухню на листівці з двома шеф-кухарями, які пригостять нас вечерею. Я маю на увазі, що країна перебуває у стані війни, але схоже, що все чудово працює, точно краще, ніж британський поїзд. Я маю на увазі, що залізниця – це єдиний спосіб зараз дістатися Києва", – коментує Фрай свій візит в Україну.

В описі йдеться, що у фільмі показано, як Фрай обговорює війну з українським президентом Володимиром Зеленським і розповідає йому анекдоти, спілкується з пораненими українськими захисниками, а також переживає повітряний наліт російських окупантів.

Тривалість фільму становить 45 хвилин.

 

Контекст:

Фрай з'явився на британському телебаченні у 1980-х роках. Відомий своїми книжками "Як творити історію", "Брехун", "Гіпопотам".

Восени 2023 року актор побував у Києві. Він прибув до Києва 5 вересня. Актор пробув в Україні кілька днів, зокрема зустрівшись із президентом країни Володимиром Зеленським.