Болдвін досяг угоди із чоловіком української операторки, яку було вбито на зйомках "Іржі". Названо дату відновлення зйомок

Болдвін: Ми вдячні всім, хто сприяв урегулюванню цієї трагічної та болісної ситуації
Фото: ЕРА
Американський актор і продюсер Алек Болдвін досяг мирової угоди з Метью Гатчінсом – чоловіком убитої на знімальному майданчику фільму "Іржа" української операторки Галини Гатчінс. Про це 5 жовтня Болдвін повідомив на своїй сторінці в Instagram.

У лютому 2022 року чоловік і син Гатчінс подали позов про неправомірну смерть дружини під час зйомок фільму. У позові була вимога "відшкодувати сім'ї втрату".

У межах досягнутої домовленості з Болдвіном чоловік Галини Гатчінс Метью Гатчінс стане виконавчим продюсером компанії Rust, яка займалася виробництвом цієї картини. Зйомки фільму відновлять у січні 2023 року, повідомляє видання Deadline. До нього буде залучено всіх головних учасників, щоб у такий спосіб віддати належне останній операторській роботі його дружини.

"Протягом усього цього складного процесу в кожного було бажання робити те, що краще для сина Галини. Ми вдячні всім, хто сприяв урегулюванню цієї трагічної та болісної ситуації", написав Болдвін у своєму мікроблозі.

Конкретних умов мирової угоди, яку має затвердити суд, сторони не розголошують.

Контекст:

Гатчінс народилася в Україні і виросла у Києві. Вона загинула 21 жовтня 2021 року. Також поранення дістав режисер фільму Джоел Соуза. Інцидент стався під час використання Болдвіном револьвера – він випадково вистрілив.

Актор зміг прокоментувати інцидент тільки наступного дня, заявивши, що вражений тим, що сталося, але вже 3 грудня в інтерв'ю американському телеканалу ABC сказав, що не натискав на курок, а потім видалив один зі своїх акаунтів у Twitter.

Зі свого боку, батько вбитої Анатолій Андросович вважає, що Болдвін є частково винним у смерті його дочки. Він зазначив, що не розуміє, чому актор "не може взяти часткову відповідальність за смерть" людини.

У фільмі "Іржа" йдеться про злочинця на ім'я Гарланд Руст, який нещодавно дізнався, що його 13-річного онука обвинувачено у випадковому вбивстві. Після цього родичі роблять спробу покинути штат. Перебуваючи в Канзасі та його околицях, двоє втікачів мають знайти спосіб сховатися від американського маршалла Вуда Гелма та мисливця за головами Фентона (Проповідника) Ленга.