Болдвін, який застрелив операторку, опублікував закриті пости костюмерки "Іржі". Вона заперечує, що на знімальному майданчику був хаос

21 жовтня Болдвін під час зйомок фільму застрелив операторку
Фото: ЕРА
Голлівудський актор Алек Болдвін, який застрелив на зйомках фільму "Іржа" американську операторку українського походження Галину Гатчінс, 2 листопада розмістив на своїй сторінці в Instagram скріншоти семи публікацій костюмерки цієї картини Терези Мегпейл Девіс, у яких вона заявила, що звинувачення в поганому дотриманні техніки безпеки на знімальному майданчику є необґрунтованими.

Сама костюмерка обмежила доступ до своєї сторінки, але в шапці профілю зазначено, що зараз там розміщено лише три публікації.

"Прочитайте це", – написав Болдвін під одним з оприлюднених скріншотів.

сторії, які плетуться навколо нас, про те, що ми були перевантажені роботою, а довкола панували хаос і небезпека, не відповідають дійсності",  заявила костюмерка.

Раніше старший електрик, який працював на зйомках цього фільму, Серж Светний на своїй сторінці у Facebook заявив, що трагедія сталася через недогляд і непрофесіоналізм.

Контекст:

21 жовтня стало відомо, що під час зйомок вестерну "Іржа" з Алеком Болдвіном у головній ролі у США загинула 42-річна операторка Галина Гатчінс. Вона народилася та виросла в Україні. Також поранення дістав режисер фільму Джоел Соуза.

Інцидент стався під час зйомок однієї зі сцен фільму. Болдвіну передали зброю, яка мала бути заряджена холостими набоями. Однак у ній опинилися бойові набої.

Після інциденту Болдвін у Twitter заявляв, що шокований трагічною подією і повністю співпрацює з поліцією у розслідуванні цієї справи.

Під час обшуку знімального майданчика там виявили 500 набоїв – суміш холостих, муляжів та імовірно бойових набоїв, розповів шериф округу Санта-Фе Адан Мендоза, пише The Associated Press.

У фільмі "Іржа" йдеться про історію злочинця на ім'я Гарланд Руст, який нещодавно дізнався, що його 13-річного онука обвинуватили у випадковому вбивстві. Після цього родичі роблять спробу покинути штат. Перебуваючи в Канзасі та його околицях, двоє втікачів мають знайти спосіб сховатися від американського маршала Вуда Гелма та його мисливця за головами Фентона (Проповідника) Ленга.