Бренд Paul Smith оголосив про вихід із РФ після скандалу

Засновник бренда Paul Smith, дизайнер Пол Сміт заявив, що не знав про роботу свого магазину в Росії
Фото: depositphotos.com
Британська мережа магазинів люксового одягу Paul Smith оголосила про припинення роботи в Росії після того, як журналісти провели розслідування. Про це повідомило видання Daily Mail.

Кореспондент видання Daily Mail відвідав магазин Paul Smith у ДУМі на Красній площі в Москві, з'ясувавши, що торгівлю проводять із 10.00 до 22.00 сім днів на тиждень.

Після звернення до керівництва Paul Smith засновник бренда дизайнер Пол Сміт заявив, що не знав про роботу свого магазину в Росії, і зазначив, що продаж його товарів у країні-агресорі був помилкою. Він запевнив, що тепер усе постачання туди припинять.

Британську громадськість обурило те, що Пол Сміт продовжував торгівлю у РФ, і пропонував позбавити його лицарського титулу, наданого йому 1996 року.

Агентство морального рейтингу – лобістська група, яка проводить кампанії проти західних фірм, котрі торгують у Росії, – заявило, що, якщо Росію не позбавлять сорочок Пола Сміта, Пола Сміта потрібно позбавити лицарського звання.

Контекст:

Магазинами Paul Smith у РФ керувала фірма Bosco di Ciliegi, заснована російським бізнесменом Михайлом Кусніровичем.

Загалом, згідно з підрахунками Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, через війну в Україні із РФ до кінця 2022 року вийшло понад 1200 компаній.