Британський музикант Род Стюарт дав притулок сім'ї українських біженців

Британський музикант Род Стюарт орендував для сім'ї українських біженців котедж і заплатив за рік уперед
Фото: EPA

Знаменитий британський музикант Род Стюарт дав притулок сім'ї з України – Ростиславу, Олені та їхнім п'ятьом дітям. Тепер біженці мають окремий котедж, який легенда британської музики сам знайшов, умеблював і заплатив  оренду за рік уперед. Про це музикант сам розповів в інтерв'ю The Mirror 18 жовтня

Нещодавно Стюарт зайшов до українців у гості.

"Я увійшов у двері, і всі вийшли мені назустріч, одягнені в гарні національні костюми. Вони приготували мені чашку чаю, і ми з'їли багато печива й шоколаду, це було так мило", – наводить слова сера Рода видання.

Бажання допомогти біженцям з України в музиканта виникло після того, як він із дружиною Пенні побачили новини.

"Словами неможливо описати те, що ми спостерігали. Бомбардування невинних дітей, бомбардування лікарень і дитячих майданчиків. Як і всі, ми були зовсім у нестямі. Я нікому цього не бажаю. Це зло, чисте зло", – цитує Стюарта The Mirror.

Спочатку Стюарт надсилав вантажівки з допомогою для біженців, потім зрозумів, що має робити більше. І вивіз 16 людей з України до Берліна. Двоє з них згодом дістали роботу у Стюарта в його маєтку. Розповідаючи історію сім'ї з України, музикант сподівається надихнути й інших британців допомагати біженцям, пише видання.

Контекст:

Сер Родерік Девід (Род) Стюарт – британський співак і автор пісень, який здобув популярність спочатку в The Jeff Beck Group, потім у The Faces. Найбільшого успіху Род Стюарт досяг на сольній ниві, переважно у Великобританії, де сім його альбомів посідали перше місце UK Albums Chart, а з 62 хіт-синглів 22 входили у першу десятку.