Букмекери назвали ймовірного переможця українського нацвідбору на "Євробачення 2022"

Участь в українському нацвідборі на "Євробачення 2022" беруть п'ять артистів і три групи
Фото: Євробачення / Facebook
9 лютого британська букмекерська контора Smarkets опублікувала прогноз щодо переможця українського національного відбору на "Євробачення 2022". Фінал нацвідбору відбудеться 12 лютого.

За даними букмекерів, наразі ймовірним переможцем нацвідбору є співачка Аліна Паш із композицією "Тіні забутих предків", друге місце посідає співачка Roxolana з треком Girlzzzz, а на третьому місці опинилися Kalush Orchestra з піснею Stefania.

Останнє, восьме місце букмекери пророкують гурту Our Atlantic із піснею "Моя любов".

Скріншот: smarkets.com

Контекст:

Фінал українського нацвідбору відбудеться в Центрі культури та мистецтв НАУ у присутності глядачів. Трансляція розпочнеться о 19.00 у прямому ефірі Суспільного. Ведучими заходу будуть Маша Єфросиніна і Тімур Мірошниченко.

У фіналі   візьмуть участь п'ять артистів та три колективи: Аліна Паш, Michael Soul, Barleben, Roxolana, Wellboy, Our Atlantic, Cloudless, Kalush Orchestra. Пісні та інформацію про цих учасників опубліковано тут. Оцінювати виступи фіналістів будуть учасниця "Євробачення 2006", співачка Тіна Кароль, переможниця "Євробачення 2016" Джамала та член правління Суспільного Ярослав Лодигін.

Після оголошення фіналістів навколо нацвідбору розгорілося два скандали, пов'язані з усуненням співака Laud та неусуненням Аліни Паш.

"Євробачення 2022" відбудеться в Турині (Італія). Фінал конкурсу проведуть 14 травня, а півфінали заплановано на 10-те та 12 травня. У конкурсі візьмуть участь представники 41 країни, включно з Україною.

Учасник з України виступить у першому півфіналі. Цього ж дня на сцену вийдуть представники Албанії, Латвії, Литви, Болгарії, Молдови, Словенії, Греції, Норвегії, Данії, Швейцарії, Ісландії, Хорватії, Нідерландів, Вірменії, Австрії, Португалії та Росії.