За місяць після смерті принца Філіпа стало відомо причину його смерті

Принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років
Фото: ЕРА
4 травня британське видання The Daily Telegraph опублікувало фото свідоцтва про смерть чоловіка королеви Великобританії Єлизавети II принца Філіпа, який помер 9 квітня.

У документі, датованому 13 квітня, указано, що його видав глава королівської медичної служби сер Г'ю Томас, а причиною смерті принца Філіпа названо старість.

Видання зазначає, що цю причину вказують у тому разі, якщо людині виповнилося 80 років і вона контролювала своє здоров'я, консультуючись із лікарями.

У свідоцтві про смерть написано, що документ видано "Його Королівській Високості принцу Філіпу, герцогу Единбурзькому, раніше відомому як принц Греції та Данії Філіппос, раніше відомий як Філіп Маунтбеттен".

Також у документі принца Філіпа названо "морським офіцером" і "принцом Сполученого Королівства".

Контекст:

Чоловік королеви Великобританії Єлизавети II принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років. Королівська родина тоді не стала розголошувати причину його смерті.

Принца Філіпа поховали 17 квітня – труну з тілом опустили в підземну королівську усипальницю в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку.

З 16 лютого до 16 березня чоловік Єлизавети II перебував у госпіталі, його прооперували – зробили операцію на серці. У день виписки чоловік Єлизавети II покинув госпіталь в інвалідному кріслі.