Данилко показав свою квартиру в будинку із зіркою на Хрещатику

На деяких знімках із квартири Данилка з'явилася Білоконь
Фото: v_serduchka / Instagram
Український артист оригінального жанру й композитор Андрій Данилко взяв участь у фотопроєкті Мушега Цироняна про людей, які не покинули Києва під час війни. Знімки Циронян розмістив 2 травня в Instagram і пояснив концепцію свого проєкту.

"Київ у період війни на деякий час спорожнів. Це добре пам'ятають ті, хто вирішив для себе залишитися вдома. У кожному київському будинку були мешканці, які наче охороняли свій дім для тих, хто змушений був виїхати. Така історія про Андрія Данилка – відомого мешканця столиці. Андрій живе в самому серці Києва, будинку із зіркою на даху. Ця зірка символізує сценічний образ Андрія і вже давно не асоціюється з радянським періодом. Тому що Вєрка Сердючка декомунізувала ту "советскую звезду"!" – наголосив фотограф.

Він додав, що в цьому самому будинку наприкінці лютого 2022 року, окрім Данилка, ще залишився на безстрокову зміну консьєрж Кузьмич.

"Залишитися вдома означало тримати зв'язок і слідкувати за поточною ситуацією в Києві: не з інтернету, а з власного дому; не з переписок, а з живого спілкування з містянами. Війна багато на що вплинула. Тепер ми стали дружніми з тими, чиїх імен раніше навіть не знали. Кузьмича з Андрієм познайомила війна. Цей час згуртував людей і розірвав будь-які кордони. Нас об'єднала трагедія власної країни: не має значення, зірка ти чи водій громадського транспорту. Головне, що ми знаємо, як сильно любимо своє місто, країну, життя. І все зробимо разом для нашої перемоги", – написав Циронян.

Фотограф пояснив, що готує книжку A Life That Never Stopped, де опублікує знімки людей, які не покинули столиці, коли вона була під обстрілами росіян.

У своєму пості Циронян показав фото, зняті у квартирі Данилка, який проживає на Хрещатику в будинку з зіркою.

Фото: depositphotos.com

У підбірці показане бомбосховищі будинку артиста. На деякі світлини потрапила колега Данилка, актриса Інна Білоконь, і консьєрж його будинку.

Контекст:

Данилко народився 1973 року в Полтаві. Він став широко популярним після того, як почав виступати в ролі провідниці Вєрки Сердючки. Уперше він вийшов на сцену в цьому образі 1 квітня 1993 року на "Гуморині" в Полтаві. 2008 року йому надали звання народного артиста України.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Данилко залишився в Києві. Він виступає із благодійними концертами, а також займається волонтерською діяльністю, але не афішує цього.