Депп виграв справу про наклеп проти Герд. Реакція експодружжя на рішення суду

Суд за позовом Деппа проти Герд почався 12 квітня
Фото: ЕРА
Американський актор Джонні Депп виграв позов про наклеп до своєї колишньої дружини, американської актриси Ембер Герд. Згідно з рішенням суду, вона має виплатити йому $15 млн як моральну компенсацію за бездоказові звинувачення в домашньому насильстві. Про це 1 червня повідомив американський телеканал Fox News.

Депп зі свого боку має виплатити ексдружині $2 млн, оскільки суд визнав фразу його адвоката про те, що Герд "використовує фальшиві звинувачення у сексуальному насильстві як щит", наклепом.

"Розчарування, яке я відчуваю, не передати словами. У мене розбито серце, що гори доказів, як і раніше, недостатньо, щоб протистояти неспівмірній владі та впливу мого колишнього чоловіка. Я ще більше розчарована тим, що цей вердикт означає для інших жінок", – прокоментувала рішення суду Герд на своїй сторінці в Instagram.

"Із самого початку метою порушення цієї справи було розкриття правди незалежно від результату. Говорити правду було чимось, чим я був зобов'язаний своїм дітям і всім тим, хто залишався непохитним, підтримуючи мене. Я почуваюся умиротворено, знаючи, що нарешті досяг цього. Найкраще ще попереду, і новий розділ, нарешті, почався", – відреагував Депп.

Контекст:

Стосунки Джонні Деппа та американської актриси Ембер Герд почалися на зйомках картини "Ромовий щоденник" 2011 року. Вони одружилися у лютому 2015 року, а у травні 2016-го акторка подала на розлучення, заявивши, що причиною розірвання шлюбу є домашнє насильство з боку чоловіка.

Після розлучення, яке відбулося в січні 2017 року, суд заборонив Деппу наближатися до ексдружини та зобов'язав його виплатити компенсацію у розмірі $7 млн.

2018 року журналіст британського таблоїда Sun Ден Вуттон опублікував статтю, в якій назвав Деппа "людиною, яка б'є свою дружину". У листопаді 2020 року актор програв у Високому суді Лондона справу проти таблоїда.

12 квітня 2022 року у Вірджинії (США) розпочався новий судовий процес за позовом Деппа проти Герд.