Дікусар пояснив, чому, на відміну від інших знаменитостей, які захищають Україну на фронті, більше не веде своїх соцмереж

Дікусар: Коли я переміщаюся в якийсь певний підрозділ, люди переживають, чи не буду я вести TikTok і робити речі, яких очікують від публічних людей
Фото: dikusar_dmitriy / Instagram

Український хореограф Дмитро Дікусар 30 жовтня в ефірі національного марафону пояснив, що після того, як добровольцем подався захищати Україну від російських окупантів, уникає публічності в соцмережах на прохання командування. Запис інтерв'ю з Дікусаром опубліковано на YouTube-каналі програми "Факти ICTV".

"Ти дуже мало публікуєш відео, на відміну від багатьох хлопців, які часто фіксують майже кожен свій крок, кожне поранення. У тебе закрита комунікація", – зазначила ведуча телемарафону Марічка Падалко.

"У мене було прохання від командування, щоб я зайвий раз не постив, бо я не один і це не жарти. Це війна", – зізнався він.

За словами Дікусара, зараз публічність йому лише заважає.

"Коли я переміщаюся в якийсь певний підрозділ, люди переживають, чи не буду я вести TikTok і робити речі, яких очікують від публічних людей", – додав він.

"Я був публічним до війни, зараз я такий же військовослужбовець, як і решта. У нас є герої, яких треба показувати частіше. Зараз країна має нових суперзірок, я цьому дуже радий, бо це справжні зірки на полі бою. Війна – це жахлива річ, але це ще й дуже важке, криваве мистецтво. У нас мережа своїх "термінаторів", "рембо", котрі роблять просто чудеса", – заявив хореограф.

Дікусар зізнався, що планує і надалі служити в ЗСУ.

"Для цього мені треба, щоб люди мали до мене довіру. [Щоб вони] знали, що я надійна людина, яка не ляпне зайвого, не запостить геолокацію. І взагалі, не буде казати того, що ворогу не варто знати, – зазначив він. – Знайте, що вони все моніторять, ФСБ не відпочиває. Ворог працює як ззовні, так, на жаль, і зсередини".

Контекст:

Дікусар народився 24 жовтня 1985 року в Одесі. Із семи років займається танцями, став відомим після участі в шоу "Танці з зірками".

1 березня 2022 року Дікусар повідомив, що поповнив лави української армії. 14 березня разом зі своїми товаришами по службі він потрапив під авіаудар.

Хореограф після 24 лютого 2022 року рідко публікує в мережі пости.