До коронації Чарльза ІІІ залишилося 100 днів. Букінгемський палац оприлюднив план заходів

Чарльз III успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років
Фото: ЕРА
До коронації короля Великобританії Чарльза III залишилося 100 днів. Про це 26 січня повідомляють на сторінці Букінгемського палацу у Facebook.

Як зазначали раніше, церемонію заплановано на 6 травня і вона триватиме до 8 травня включно.

На сайті Букінгемського палацу опублікували план заходів.

"Коронація короля та королеви-консорта відбудеться у Вестмінстерському абатстві. Службу проведе архієпископ Кентерберійський", – повідомляють на сайті.

Після служби Чарльз III з дружиною повернуться до Букінгемського палацу у великій урочистій процесії, відомій як "коронаційний хід". У Букінгемському палаці король і королева-консорт у супроводі членів королівської родини вийдуть на балкон, щоб завершити урочисті заходи цього дня.

7 травня у Віндзорському замку буде організовано спеціальний коронаційний концерт, який транслюватимуть у прямому ефірі телеканали BBC і BBC Studios.

8 травня відбудеться акція "Велика допомога" за участю волонтерів.

Контекст:

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

Того самого дня Чарльз опублікував свою першу заяву як король. Він назвав смерть королеви "моментом найбільшої печалі" для сім'ї і "незліченної кількості людей по всьому світу".