Два роки минуло – до Навки дійшло. Дружина Пєскова зазнала "культурного шоку", побачивши виступ іспанського гімнаста на змаганнях 2019 року

Виступ іспанського гімнаста Крістофера Бенітеса 2019 року два роки по тому став приводом для обговорення серед російських знаменитостей
Фото: Грация&Спорт / Twitter
2019 року іспанський гімнаст Крістофер Бенітес виступив на Кубку Короля з художньої гімнастики серед чоловіків в Іспанії. Повний запис виступу спортсмена, зокрема, розміщено на YouTube-каналі Alicia Miño.

Номер Бенітеса став тоді приводом для обговорення в російськомовному сегменті соціальних мереж.

"Чоловіча художня гімнастика нерідко спричиняє суперечки, питання і сумніви, подив, але найчастіше – посмішку", – висловили свою думку автори блогу у Twitter "Грация&Спорт" ще в червні 2019 року.

Два роки по тому до обговорень долучилася й російська фігуристка Тетяна Навка, дружина Дмитра Пєскова, який обіймає посаду прессекретаря російського президента Володимира Путіна.

мене культурний шок. Я, звісно, увсе розумію: прогрес, толерантність і прийняття всіх, але для мене особисто це перебір! Завжди вважала художню гімнастику чудовим, гарним і жіночим видом спорту, а тут... Як думаєте, є якась можливість забути, що ти це бачила? Щоправда, щаслива, що в нашій країні такого немає і, сподіваюся, ніколи не буде. Чоловіче залишиться чоловічим, а жіноче – жіночим! І мої діти ніколи не побачать такого і не вважатимуть, що це норма. Хто ж виросте в західному суспільстві з такими тенденціями?! Куди заведе їх цей шлях і, чомусь я впевнена, що в підсумку на них чекає глухий кут", – написала вона.

Із думкою дружини Пєскова погодилися багато російських знаменитостей, серед яких співачка Наталія Подольська, дружина гумориста Євгена Петросяна Тетяна Брухунова, акторка Ксенія Алфьорова тощо.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Tatiana Navka (@tatiana_navka)

Українська фігуристка і олімпійська чемпіонка Оксана Баюл, яка живе у США, відреагувала на пост Навки на своїй сторінці в Instagram.

"Жодного культурного шоку. Можна це приймати чи ні – питання інше", – написала українська спортсменка.

Коментуючи виступ Бенітеса 2019 року, Баюл зазначила, що він щасливий.

Російська журналістка Анна Монгайт також висловилася на своїй сторінці у Facebook щодо запізнілої реакції Навки на виступ іспанського спортсмена.

"Кипить фігуристка Тетяна Навка, плавиться лід. Сама ж вона з виду спорту, де чоловіки, звісно, не виступають у блискітках і гіпюрових кофтинках, не носять обтислих лосинів, не стрибають, витягнувши носок, не тримаються манірно, одні суворі мачо у трениках і латах. Ну, і жінки зі штангою і молотом її теж не бентежать. Бентежать чоловіки зі стрічками. Ох-ох! Тільки б наші російські дітлахи не побачили цієї ганьби, тільки не це. Під постом 6553 обурені коментарі. Нічого жахливішого не бачили росіяни, виколи мої очі, цур мене, цур. І це ми ще [російської гімнастки, олімпійської чемпіонки] Аліни Кабаєвої не чули. Одне слово, головне – дітям цього чолов'ягу не показувати у стразах. Тому що наруга над художньою гімнастикою – єдине, що заважає нашому повному безтурботному щастю", – написала Монгайт.