Експродюсер українського нацвідбору на "Євробачення" Шуров висловився про його заміну на Тіну Кароль

Шуров: Бажаю новій продюсерці знайти пісні, які торкнуться серця кожного українця
Фото: Pianoбой Дмитро Шуров / Facebook

Експродюсер українського нацвідбору на "Євробачення", український музикант Дмитро Шуров прокоментував призначення української співачки Тіни Кароль на цю посаду. Про це він написав 17 вересня у Facebook.

"Улітку 2022 року мені запропонували взяти на себе музичне продюсування нацвідбору до "Євробачення". У момент, коли взагалі не було зрозуміло, що буде далі з країною, чи є ще в ній музиканти й чи потрібна комусь їхня музика. Можу сказати без перебільшення, що того року вся команда зробила нереальну роботу, постійно долаючи різноманітні перешкоди екзистенційного масштабу від повної відсутності пісень й артистів, прослуховувань під ракетами, роботи над треками без світла та зв'язку, до відбору на платформі метро взимку", – написав Шуров.

Він додав, що нацвідбір у 2023 році вже був іншим.

"Усі звикли до війни та постійних випробувань, "прокинулися" артисти та їхні менеджери, – зазначив продюсер. – Це дало шанс зробити більш яскравий відбір, показати публіці нову, незвичну для них музику та нагадати про забуту класику у фіналі. Часом ця, здавалося, б, музична робота більше нагадувала прийоми психотерапевта. Але я люблю такі виклики й отримував задоволення від роботи, незважаючи на всі обставини".

За словами Шурова, цього року він "передав естафету Тіні Кароль", а сам зосередився на благодійних турах і поїздках із концертами до військових.

"Я щиро дякую як усім музикантам, які зробили мені нерви й безсонні ночі, так і тим, які взаємодіяли й підтримували. Величезна подяка євро-команді "Суспільного" за відкритість до моїх ідей, професіоналізм і підтримку. Бажаю команді чудового відбору цього року! Бажаю новій продюсерці відшукати пісні, які торкнуться серця кожного українця та допоможуть їм знайти ідеального представника України у 2025 році", – резюмував він.

Контекст:

"Євробачення 2025" відбудеться в Базелі – третьому за чисельністю населення місті Швейцарії. Гранд-фінал конкурсу проведуть на арені St. Jakobshalle 17 травня, а півфінали відбудуться 13-го й 15 травня. Першим про свою участь у конкурсі заявив Кіпр. Країну представлятиме співак Тео Еван.

Приймання заявок для участі в українському нацвідборі стартувало 17 вересня. За результатами прослуховування до 20 грудня оберуть список фіналістів із дев'яти виконавців. 10-го учасника з-поміж півфіналістів визначать глядачі за допомогою онлайн-голосування. Повний список фіналістів оприлюднять до 17 січня 2025 року. Переможця відбору визначать за результатами голосування журі й глядачів. Фінал нацвідбору відбудеться в лютому 2025 року.