Елтон Джон пожертвував на відновлення лісів в Австралії $1 млн

Елтон Джон: Неймовірно гордий оголосити – ми виплатили $1 млн
Фото: eltonjohn / Instagram

Британський співак Елтон Джон зізнався, що мріє повернутися в Австралію.

Британський співак Елтон Джон передав на відновлення австралійської флори й фауни $1 млн. Про це він повідомив 18 травня на своїй сторінці в Instаgrаm.

За словами артиста, під час гастролей Австралією він був убитий горем, спостерігаючи за наслідками лісових пожеж. Джон розповів, що 7 січня під час виступу пообіцяв фінансово допомогти австралійським регіонам, які постраждали від пожеж.

"Неймовірно гордий оголосити – ми виплатили $1 млн. Моє серце з тими, хто втратив житло, близьких. Сподіваюся, скоро ваше життя буде відновлено. Я люблю Австралію і не можу дочекатися, коли знову повернуся", – написав співак.

Елтон Джон почав виступати в середині 1960-х зі своєю групою Bluesology, а його перші закордонні сольні гастролі стартували в Лос-Анджелесі 1970-го.

Протягом своєї кар'єри сер Елтон дав понад 4 тис. концертів більш ніж у 80 країнах світу. На рахунку музиканта – 31 платиновий і 38 золотих альбомів.

Його сингл 1997 року Candle in the Wind став найбільш продаваним за всю історію музичної індустрії.

Із листопада 2019 року співак перебував на гастролях в Австралії, повернувшись до Великобританії напередодні оголошення пандемії.

Масштабні лісові пожежі в Австралії виникли в середині вересня 2019 року. Загинули тисячі тварин. Під загрозою зникнення опинилися деякі види рідкісних рослин. Для гасіння пожеж мобілізували приблизно 3 тис. резервістів.