Ердоган після перемоги небінарної персони на "Євробаченні" назвав конкурс "загрозою для сім'ї", де "неможливо зустріти нормальну людину"

Ердоган вважає учасників "Євробачення" "троянськими кіньми соціальної корупції"
Фото: ЕРА

Президент Туреччини Реджеп Ердоган публічно розкритикував міжнародний конкурс "Євробачення", заявивши, що він заохочує "гендерну нейтралізацію", "соціальну корупцію" й загрожує традиційній сім'ї. Про це 20 травня повідомило видання The Guardian, цитуючи слова турецького президента після засідання кабінету міністрів.

Ердоган заявив, що вважає учасників конкурсу "троянськими кіньми соціальної корупції", і додав, що його уряд вчинив правильно, ухваливши у 2012 році рішення відмовитися від участі в конкурсі.

Президент Туреччини також зазначив, що "на таких заходах стало неможливо зустріти нормальну людину", а виступи учасників назвав "ганебною конкуренцією".

Редакція пише, що в заяві турецького президента було "очевидне відсилання" до переможця "Євробачення 2024" – 24-річної небінарної персони Nemo, які представляли Швейцарію. Nemo – перший відкритий небінарний переможець "Євробачення" і перший переможець "Євробачення" від Швейцарії після перемоги канадської співачки Селін Діон, яка представляла країну ще 1988 року.

Контекст:

Туреччина вперше була представлена на "Євробаченні" 1975 року. Після цього турецькі артисти брали участь у конкурсі 34 рази, вперше здобувши перемогу 2003 року.