Голограми учасників гурту ABBA вирушають на гастролі з новими піснями

Музичний квартет ABBA створили 1972 року
Фото: ABBA / Facebook
2022 року шведський гурт АВВА відправить на гастролі свої голограми, які виконають п'ять нових пісень. Про це в інтерв'ю, яке 17 квітня оприлюднило видання The Times, розповів 75-річний учасник колективу Б'єрн Ульвеус.

Він зазначив, що зараз голоси учасників колективу звучать інакше, і це пов'язано з віковими змінами. Коли і в яких містах проведуть голограмні концерти групи, Ульвеус не уточнив.

За словами артиста, фахівці вже провели спеціальні вимірювання кожного учасника для створення голограм, а фотографи "відобразили артистів із різних ракурсів".

Ульвеус підкреслив, що за 10 років музичної кар'єри колектив був на гастролях загалом шість місяців, а зараз, коли всім учасникам приблизно 75 років, бажання гастролювати немає ні в кого з них.

Контекст:

Музичний квартет ABBA створили 1972 року. До складу гурту увійшли Агнета Фельтскуг, Б'єрн Ульвеус, Бенні Андерссон і Анні-Фрід Лінгстад. За 10 років існування гурт ABBA випустив вісім альбомів. У всьому світі було продано понад 350 млн записів.

2018 року АВВА заявила про прем'єру нової пісні I Still Have Faith In You, але обіцяної презентації шанувальники групи не дочекалися.

У травні 2020 року Ульвеус знову анонсував музичну прем'єру, не уточнивши дати релізу, а влітку того самого року стало відомо, що артисти записали п'ять нових пісень, які мають намір презентувати 2021 року.