Гурт "Антитіла" випустив кліп на пісню "Фортеця Бахмут", який знімали на справжніх позиціях під час виконання бойових завдань. Відео

Ідея кліпу гурту "Антитіла" на пісню "Фортеця Бахмут" полягає у тому, що снаряди із цитатами з пісні підрозділ відправляє у напрямку ворога і вони знищують його
Фото: Antytila / Антитіла / Facebook
Український гурт "Антитіла" 10 лютого на своєму каналі в YouTube презентував кліп на пісню "Фортеця Бахмут", прем'єра якої відбулася тиждень тому.

На своїй сторінці у Facebook музиканти розповіли, що у кліпі знімалися справжні військовослужбовці, які захищають Бахмут, а також показано "реальну, а не постановочну роботу української артилерії по ворожих цілях".

Робота над зйомками кліпу тривала три доби на справжніх позиціях під час виконання бойових завдань під Бахмутом. Частину кадрів зняли в Києві на льодовому стадіоні.

"І пісня, і кліп присвячені всім Збройним силам України і всьому українському народу, який чинить запеклий опір російським окупантам. Зйомки були узгоджені з командуванням Сухопутних військ Збройних сил України. Ідея кліпу полягає в тому, що снаряди, із написаними на них цитатами з пісні відправляються підрозділом у напрямку ворога і знищують його, в буквальному значенні, словами з пісні", – розповіли музиканти.

Участь у зйомках взяли військовослужбовці 59-го гаубичного артдивізіону 45-ї окремої артилерійської бригади.

"Це реальний підрозділ, який виконував бойове завдання, перебуваючи на бойовому чергуванні. Без прикрас, без гриму, все так, як воно є насправді мазут, порох, мороз, обвітрені обличчя і лють", розповів фронтмен гурту Тарас Тополя.

У публікації зазначають, що музиканти привезли до Бахмута, який обстрілювали російські окупанти, обладнання вартістю $300 тис.

За словами Тополі, деякі кадри, які зафільмували під час зйомок кліпу, назавжди залишаться неопублікованими.

Відео: АНТИТІЛА / YouTube

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ цієї зими регулярно повідомляє, що противник зосередив зусилля на кількох напрямках у Донецькій області, серед яких і бахмутський, і зазнає там значних втрат.

4 лютого заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що окупаційні війська кинули всі сили на прорив української оборони Бахмута.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що "здавати Бахмут ніхто не буде". "Боротимемося, скільки зможемо. Вважаємо Бахмут нашою фортецею", – сказав президент. 8 лютого в інтерв'ю Le Figaro він заявив, що якщо росіяни візьмуть Бахмут, то вони захочуть "іти далі".