Гайтана, яка мовчить про російську агресію, таємно виступила в Бішкеку зі своїми російськомовними піснями

Гайтана приховувала від підписників свій концерт у Бішкеку з піснями російською мовою
Фото: gaitanamusic / Instagram

Українська співачка Гайтана 11 липня виступила з російськомовними піснями у столиці Киргизстану Бішкеку. На це звернула увагу 14 липня редакція "Музвар" у Telegram-каналі, розмістивши скріншот відповідної афіші й відео з її виступу.

"Діва Гайтана, голос 2000-х України, обирає не підтримувати власну країну своїми виступами, а їде в Бішкек, де співає російськомовні хіти. Вибір як мінімум незрозумілий. У соцмережах співачки про це тиша. В описі концерту про українські хіти навіть мови не йде, – ідеться в пості. – Коли ти можеш бути дівою тільки в тотальному мовчанні".

Гайтана поки не коментувала свого виступу в Бішкеку з піснями російською мовою.

Контекст:

Співачка не афішує своє точне місцеперебування після початку повномасштабної війни, але ЗМІ писали, що вона перебуває за кордоном. Артистка утримується від публічних заяв про країну-агресора РФ.

Українська співачка М'ята (Юлія Загорська) у квітні 2024 року в ефірі "Нашого радіо" заявила, що не пустила б Гайтану "за стіл українського шоу-бізнесу", оскільки вона мовчить про війну.

23 червня 2024 року співачка опинилася в епіцентрі скандалу після того, як у своєму Instagram перейшла на російську мову.