Група СКАЙ проведе на своїх концертах збір грошей на операції п'ятьом українським захисникам, щоб урятувати їх від ампутації кінцівок

Із лютого 2022 року музиканти з гурту СКАЙ на своїх концертах зібрали й передали для ЗСУ та сил оборони понад 24 млн грн
Фото: skaiband / Instagram

Українська група СКАЙ під час свого нового гастрольного туру п'ятьма українськими містами планує зібрати кошти на операції для п'яти українських захисників, які є резидентами Національної програми "Врятуй кінцівку" від Міжнародного благодійного фонду "Здоров'я українського народу". Про це повідомляють у пресрелізі, який надали інтернет-виданню "ГОРДОН".

"Цей весняний концертний тур покликаний не лише подарувати світло, силу та натхнення нашим шанувальникам, а й зібрати на операції для наших поранених бійців, – сказав фронтмен гурту Олег Собчук. – Друзі, ми з вами на одній хвилі, у нас одна ціль – допомагати військовим заради перемоги. Один концерт – одна операція – одна врятована кінцівка – один врятований захисник".

Під час першого концерту в Миколаєві музиканти зібрали гроші на лікування бойової травми солдату Сергію Потану з 53-ї окремої механізованої бригади, який воював на бахмутському напрямку, займався ремонтом техніки й дістав поранення під час мінометного обстрілу.

18 березня на концерті у Дніпрі група збиратиме кошти на лікування бойової травми старшому лейтенанту Андрієві Овсієнку зі 127-ї ОМПБ Сухопутних військ ЗСУ, який воював на напрямку Кремінної й дістав мінно-вибухове поранення під час обстрілу автоматичними мінометами. Він потребує операції з ендопротезування плечового суглоба. Вартість лікування становить майже 200 тис. грн.

Благодійні концерти також відбудуться в Запоріжжі (19 березня), Хмельницькому (29 березня) та Івано-Франківську (30 березня).

На своїх концертах гурт СКАЙ у повному складі виконає свої хіти і презентує нові пісні.

Контекст:

Із лютого 2022 року музиканти з гурту СКАЙ на своїх концертах зібрали й передали для ЗСУ та сил оборони понад 24 млн грн.