Гурт Linkin Park відновив концерти в новому складі за сім років після смерті вокаліста

Місце Беннінгтона у групі посіла 38-річна Армстронг
Фото: Linkin Park Live / X

Американський рок-гурт Linkin Park відновив концертну діяльність у новому складі за сім років після того, як соліст колективу Честер Беннінгтон наклав на себе руки. Про це музиканти повідомили в ніч на 6 вересня під час трансляції в YouTube.

Під час трансляції учасники Linkin Park презентували трек The Emptiness Machine, який записав новий склад. Композиція ввійде в альбом From Zero, реліз якого заплановано на 15 листопада. Загалом у новому альбомі буде 11 пісень.

Місце Беннінгтона у групі посіла 38-річна співачка Емілі Армстронг. До колективу також приєднався барабанщик Колін Бріттен, який замінить Роба Бурдона, котрий покинув гурт. У групі залишилися музиканти з її оригінального складу на момент заснування колективу 1996 року – вокаліст і автор текстів Майк Шинода, гітарист Бред Делсон, бас-гітарист Дейв Фаррелл і диджей Джо Хан.

Шинода повідомив, що восени гурт вирушить у світовий тур на підтримку альбому й виступить із концертами у Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Гамбурзі, Лондоні, Сеулі й Боготі.

Контекст:

Гурт Linkin Park заснували 1996 року – тоді він мав назву Xero. Нинішню назву дістав 2000 року. Його шість разів номінували і двічі нагороджували "Греммі".

Група припинила концертну діяльність після того, як Беннінгтон наклав на себе руки 20 липня 2017 року. Йому був 41 рік. Музикант протягом тривалого часу боровся з наркотичною й алкогольною залежностями.