"Ідеальний для перегляду родиною". Український канал на День Незалежності покаже блокбастер за 120 млн грн зі Стрельниковим у головній ролі

Прем'єра фільму "Довбуш" у кінотеатрах відбулася в День Незалежності, 24 серпня 2023 року, в Україні й Німеччині
Фото надала пресслужба телеканала

24 серпня, у День Незалежності України, на каналі ICTV2 о 20.00 відбудеться телепрем'єра пригодницько-історичного блокбастера "Довбуш". Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" розповіла пресслужба телеканала.

Як зазначають у пресрелізі, в основу сюжету історичного блокбастера було покладено легенди й фольклорні історії героїчних подвигів ватажка опришків Олекси Довбуша.

Фото надала пресслужба телеканала

"Раді, що рівно за рік після тріумфального прокату "Довбуша" в кінотеатрах ми показуємо фільм на нашому телеканалі. Фільм ідеальний для перегляду всією родиною саме на День Незалежності, бо в ньому відображена наша країна, наші цінності й та боротьба, яку ми споконвіку ведемо за волю і свободу. У стрічці – справжнє сузір'я видатних українських кінематографістів: фільм відкрив прекрасного актора Олексія Гнатковського, талановитий тандем режисера Олеся Саніна й оператора Сергія Михальчука", – зазначила маркетинг-директорка каналів ICTV та ICTV2 Поліна Толмачова.

Фото надала пресслужба телеканала

Зйомки масштабної історичної картини тривали кілька років, творча команда працювала на натурних локаціях у Карпатах, Дрогобичі, Тернопільській області, Львові й Києві.

Контекст:

Бюджет стрічки становить 120 млн грн. Прем'єра фільму "Довбуш" у кінотеатрах відбулася в День Незалежності, 24 серпня 2023 року, в Україні й Німеччині. В Україні прем'єрні покази провели у Львові, Києві, Калуші, Луцьку, Дніпрі та інших містах. Головну роль Олекси Довбуша у фільмі зіграв український актор Сергій Стрельников.

За перший тиждень у прокаті фільм переглянуло майже 60 тис. глядачів. Стрічка зібрала 8,7 млн грн. За місяць після прем'єри "Довбуш" став найкасовішим ігровим українським фільмом року.