Ізраїль став першою країною, яка визначилася зі своїм представником на "Євробачення 2023"

Ноа Кірел упевнена, що гідно представить країну на конкурсі
Фото: noakirel / Instagram
Ізраїльський комітет "Євробачення" визначився з представником країни на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення 2023". Нею стала ізраїльська співачка Ноа Кірел. Її обрали серед 78 претендентів. Про це повідомляють 11 липня на сторінці Ізраїльського комітету "Євробачення" в Instagram.

За словами співачки, новина про те, що саме вона представлятиме Ізраїль на "Євробаченні 2023", здивувала її, але вона впевнена, що гідно представить країну на конкурсі.

Контекст:

Ізраїль став першою країною, яка визначилася зі своїм представником на "Євробаченні 2023".

Організатори конкурсу поки не знають, в якій країні проводитимуть захід. За правилами "Євробачення", наступний конкурс має відбутися у країні, чий представник посів перше місце.

Переможцем "Євробачення 2022" став український гурт Kalush Orchestra. Отже, "Євробачення 2023" мало відбутися в Україні.

17 червня Європейська мовна спілка заявила, що конкурс не можуть провести в Україні, оскільки в країні триває війна. 23 червня EBU підтвердила своє рішення про неможливість проведення конкурсу в Україні. "Беручи все це до уваги, EBU із жалем ухвалила рішення про перенесення заходу в іншу країну і продовжить обговорення питання про пошук місця для проведення "Євробачення" наступного року", заявили організатори.

5 липня стало відомо, що уряд Великобританії, чий представник посів на конкурсі друге місце, звернувся до Європейської мовної спілки з проханням ще раз розглянути Україну як місце для проведення "Євробачення 2023".