"Я настільки в шоці, що це відбувається". Блогерка Шаманська розповіла про "несподівану пропозицію" від Офісу президента

Шаманська: Я буду їздити містами, селами нашої країни і брати інтерв'ю в мерів та голів військових адміністрацій і відкривати їх із людського боку
Фото: shamankaa / Instagram

Українська журналістка і блогерка Аліна Шаманська в інтерв'ю, яке 22 серпня опублікували на YouTube-каналі ТСН, розповіла про "несподівану пропозицію" від заступника глави Офісу президента України Олексія Кулеби.

"Я настільки в шоці, що це відбувається. Але я стала амбасадоркою президентського Конгресу [місцевих та регіональних влад]. В один прекрасний день мені приходить повідомлення: "Я – речниця Олексія Кулеби, заступника керівника Офісу президента. Він хоче з вами особисто зустрітися й познайомитися". Звісно, я погодилася. Прийшла в офіс до Олексія Кулеби, ми з ним познайомилися. На цій зустрічі мені сказали, що це за проєкт. Я буду їздити містами, селами нашої країни й брати інтерв'ю в мерів та голів військових адміністрацій і відкривати їх із людського боку. У мене місія – розповісти, що відбувається під час війни в містах людською мовою, а не мовою політичних термінологій", – розповіла вона.

За словами Шаманської, ідеться про новий YouTube-проєкт Офісу президента під назвою "Міста сили". Блогерка зазначила, що її першим відрядженням у межах цього проєкту стала поїздка в Запоріжжя.

Вона зізналася, що, діставши пропозицію від Офісу президента, думала, що за неї "хтось попросив".

"А мені моя подружка каже: "Аліно, досить. Тебе взяли, тому що ти професіонал, усе. За тебе ніхто не попросив", – додала вона.

Контекст:

Шаманська народилася 1998 року. Вона працювала журналісткою на каналі "1+1", Tonis. Після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну блогерка виїхала у США, а влітку 2024 року повернулася в Україну. На її особистий блог у YouTube підписано майже 94 тис. акаунтів.

Шаманська була заміжня за українським коміком Русланом Ханумаком, який улітку 2024 року повідомив, що таємно переїхав у США. Колишнє подружжя має спільного сина.