"Її або любили, або ненавиділи". Тимошенко відреагувала на вбивство Фаріон

Тимошенко: Правоохоронці зобов'язані якомога швидше затримати вбивцю
Фото: Oleksandr Prokopenko / Facebook

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко 20 липня у Facebook прокоментувала вбивство екснардепки Ірини Фаріон.

"До неї не можна було залишатися байдужою. Ірину Фаріон або любили, або ненавиділи", – написала політикиня.

Тимошенко наголосила, що "насильству, тим паче вбивству, не може бути жодних виправдань".

"Правоохоронці зобов'язані якомога швидше затримати вбивцю і з'ясувати його істині мотиви. Земля пухом тій, яка любила Україну і боролася за її свободу так, як вона її розуміла", – додала Тимошенко.

Контекст:

Увечері 19 липня у Львові з вогнепальної зброї стріляли у Фаріон. За інформацією ЗМІ, коли вона вийшла з будівлі, хлопець 20–25 років підбіг і вистрілив їй у голову.

За кілька годин у Львівській ОВА повідомили, що Фаріон померла, попри зусилля медиків. У поліції кваліфікували злочин як умисне вбивство.

У МВС назвали дві головні версії вбивства Фаріон – громадська й політична діяльність, особиста неприязнь. У відомстві не відкидають також "російського сліду".

Фаріон була нардепкою від партії "Свобода" із 12-го грудня 2012 року до 27 листопада 2014 року. Після цього викладала, вела активну громадську діяльність. У листопаді 2023 року СБУ відкрила кримінальне провадження у зв'язку з її висловлюваннями і публікаціями.

Прощання з мовознавицею відбудеться у Львові 21 липня. Її поховають 22 липня на Личаківському кладовищі на центральній алеї.