Хазяйку відомого в Києві кафе, яка називає себе Богородицею, у мережі звинуватили в шахрайстві

Родичі людей, які відносять Фесун гроші, називають її шарлатанкою
Фото: Ганна Фесун / Facebook

7 жовтня в українському сегменті соціальної мережі Facebook спалахнув скандал навколо засновниці відомої в Києві какаоварні Ганни Фесун. Одним із перших на нову діяльність жінки звернув увагу український журналіст Богдан Логвиненко.

За словами журналіста, свого часу він сам рекламував бізнес Фесун, зазначаючи, що її заклад на Контрактовій площі в Києві, де варили какао, був одним із найкращих у місті.

"Ішов час, какаоварня несподівано закрилася, а Ганна, схоже, переспрямувала сили в інше захоплення і почала займатися дуже інакшим "бізнесом" – стала новою українською Деві Марія Христос і почала навертати людей на шлях істинний, – написав він. – Люди пишуть, що Ганна збирає з "навернених" гроші й заганяє їх у борги. Уже кілька військових написали, що дружини їхніх побратимів, які перебувають у важкому стані, збирають не на ліки, а на "зцілення Богородицею".

Звертаючись до підписників, журналіст попросив бути уважними й попередити своїх близьких про нову діяльність Фесун, послуги якої він раніше рекомендував.

"Бо колись, надихнувшись класною справою, смачним какао, сьогодні хтось може втрапити у скруту, і допоможе вам у цьому жива Богородиця", – додав він.

Свій пост він проілюстрував скріншотом Facebook-сторінки Фесун, на якій вона називає себе живою Богородицею.

Під постом Логвиненка написали Юлія та Світлана Луцюк. Вони заявили, що їхня, відповідно, сестра і дочка стала жертвою Фесун.

"Я вдячна вам за цей пост. Людина, яка вірить у магічну силу цієї особи, – моя сестра, із якою останні контакти звелися лише до повідомлень про те, що їй потрібні гроші на спасіння коханого, а Ганна Фесун потребує за свою роботу грошей. Сестра влізла у кредити та борги. Листи та дзвінки з банків стали чимось буденним, тому що вона винна десятки тисяч гривень за духовну працю Богородиці, – написала Юлія Луцюк. – Мій тато, який був у той час на війні, намагався ці кредити гасити, тому що не знав і не бачив іншого виходу із ситуації, як і загалом наша сім'я. Боляче і нестерпно спостерігати за цим, тому що зі сторони закону нічого не відбулося, Аня добровільно надсилає гроші, відштовхуючи від себе всіх, хто не сприймає її точку зору, а Фесун радо виманює їх, живучи своє найкраще життя".

"Моя дочка також потрапила у пазурі цієї шарлатанки. І нічого не можемо вдіяти. Також має борги, обірвала стосунки з колишніми друзями, з родиною", – розповіла Світлана Луцюк.

Фото: Bogdan Logvynenko / Facebook

"Нічого не можу сказати за надприродні здібності, але свого часу ми наймали її як висококласного продавця по телефону. Шкода, що вона знайшла таке застосування своїм навичкам переговорів і переконання", – написав у коментарях ексколега Фесун Сергій Хома.

На пост також відреагувала і сама Анна Луцюк, заявивши, що Фесун, яку вона називала Богородицею, врятувала життя її коханому. Логвиненко у відповідь написав, що кілька місяців пересилав їй гроші на лікування коханого, не знаючи, що тим самим оплачував послуги Фесун.

"Уже з'явилася інформація, що коханий і воїн може бути ні в якій не в комі, а просто брехлом", – написала в обговореннях користувачка Аліна Цвєткова.

Фото: Bogdan Logvynenko / Facebook

На ситуацію також звернула увагу консультантка зі стратегічних комунікацій Надійка Потоцька. Вона розповіла, що до неї звернулася малознайома дівчина, попросивши гроші на оплату послуг Фесун.

"Мені написала малознайома дівчина. Просила гроші, щоб дати "жінці, яка енергетично підтримує" її коханого, який у комі. Далі з'ясувалося, що коханий понад пів року в комі. За кордоном у лікарні. А в Україні якась жінка "шле енергію", щоб він жив. Вона це може робити тільки тоді, якщо дівчина буде їй віддячувати. Енергія працює за обмін на кошти, як я зрозуміла. І це відбувається давно", – розповіла Потоцька.

Блогерка додала, що ця дівчина вже просила гроші в борг у 25 її знайомих.

"Вона вірить у силу тієї жінки і готова брати в борг, щоб обмінювати на енергію... Це не мій бій, але хочу, щоб ви знали про небезпеку. Бо такі люди вже є. Буде ще більше. Вони будуть виловлювати тих, хто в біді. Хто здатен на все заради порятунку близьких. Це велика небезпека, яка може прийти до кожного. Будьте пильні. Піклуйтесь про близьких", – закликала Потоцька.

8 жовтня Потоцька розмістила новий пост, наголосивши, що потерпілим від діяльності Фесун потрібен адвокат, який би долучився до справи вже зараз.

Сама Фесун, яка називає себе Богородицею в мережі, поки що не коментувала цього скандалу. Про ситуацію вже написали багато блогерів і ЗМІ. Поліція поки що не коментувала діяльності Фесун.