Хореограф Лещенко виступив на America's Got Talent із номером, присвяченим Україні. Клум, оцінюючи його танець, заговорила українською. Відео

Лещенко: Ми обрали історію казки "Котигорошко", у якій є протистояння головного героя зі Змієм, який уособлює зло
Фото надала команда Лещенка

Український хореограф Олександр Лещенко виступив у прямому ефірі шоу America's Got Talent з голографічним номером, присвяченим Україні. Відео його виступу опублікували 23 серпня на сторінці проєкту в YouTube.

За словами Лещенка, як наголошують у пресрелізі, наданому інтернет-виданню "ГОРДОН", у своєму номері він використав усе, щоб показати події в Україні.

"Поєднати таку глибоку тему з форматом розважального шоу неймовірно складно. Тому ми обрали історію української народної казки "Котигорошко", у якій є протистояння головного героя зі Змієм, котрий уособлює зло, окупанта, який прийшов на нашу землю. А герой Котигорошко отримує силу від рідної землі, щоб побороти ворога! Але спершу в нього складний шлях, який він має подолати, перш ніж зустрітися лицем до лиця із загарбником", – сказав Лещенко.

Для конкурсного номера команда танцюриста використала голографічний куб, LED-екрани й LED-підлогу, продемонструвавши anamorphic illusion ефект, який посилює ефект присутності.

Оцінюючи його виступ, суддя проєкту, німецька модель Гайді Клум звернулася до танцюриста українською мовою, сказавши: "Дякую".

За правилами проєкту, глядачі протягом доби голосуватимуть за номери конкурсантів. Ім'я переможця назвуть 24 серпня.

Контекст:

Лещенко є головним хореографом танцювального колективу "Форсайт".

У 2008 році танцюрист став срібним призером проєкту "Танцюють усі" на СТБ, а у 2009 році став володарем першої премії в парі з українською гімнасткою Ганною Бессоновою на шоу "Танцюю для тебе 3" на "1+1".

У червні 2023 року Лещенко виступив на шоу America's Got Talent, виконавши танець у голографічному 4D Cube. Він здобув за свій виступ від суддів проєкту чотири "так" і пройшов у наступний етап конкурсу.

Лещенко живе й тренується в Україні.