"Кохання – найкращі ліки". Харлан після перемоги на Олімпіаді присвятила пост своєму коханому

Харлан про Самеле: У найважливіші дні нашої кар'єри ми були поряд одне з одним
Фото: nataliya_mogilevskaya / Instagram

Українська фехтувальниця Ольга Харлан 13 серпня в Instagram присвятила пост своєму обранцю, італійському шаблісту Луїджі Самеле. Вона подякувала йому за кохання й підтримку.

Свій пост спортсменка проілюструвала їхніми спільними фото й відео.

"У найважливіші дні нашої кар'єри ми були поруч одне з одним. Хоч ми й готувалися та нервували, але водночас знаходили потрібні слова або просто мовчали, але разом. Про все це буде чудова історія, і я впевнена, що колись ми це зробимо, – написала вона. – Хтось сказав: "Кохання – найкращі ліки", і за допомогою цих ліків ми згадали, хто ми є насправді".

Харлан додала, що завжди буде вдячна своєму коханому за підтримку в періоди, коли "всі труднощі й розчарування взяли гору".

"Я завжди пам'ятатиму кожну секунду, проведену разом. Але все ще попереду", – зазначила вона.

"Моє все", – відреагував на пост обраниці Самеле.

Контекст:

Харлан почала зустрічатися із Самеле, коли вона ще була офіційно заміжня за українським шаблістом Дмитром Бойком, але вже рік не жила з ним. Харлан і Бойко одружилися в серпні 2014-го й розлучилися 2018-го.

Харлан народилася в Миколаєві. Вона – олімпійська чемпіонка з фехтування 2008 року, шестиразова чемпіонка світу та восьмиразова чемпіонка Європи, чемпіонка Європейських ігор, срібна й бронзова призерка Олімпіади 2016, бронзова призерка Олімпіади 2012.

29 липня на Олімпіаді в Парижі Харлан виграла бій на шаблях за третє місце в південнокорейської спортсменки Чой Себін. Ця перемога принесла Україні першу медаль на Олімпіаді в Парижі.

3 серпня українські шаблістки перемогли у фіналі збірну Південної Кореї. Це було перше золото українських спортсменів на цій Олімпіаді.

Харлан відіграла основну роль у командному змаганні. У фіналі вона зрівняла рахунок, який до початку поєдинку становив 37:40, а незабаром виграла вирішальний бій. Для 33-річної Харлан це вже друга нагорода в Парижі після бронзи в особистих змаганнях і шоста за олімпійську кар'єру.

За кількістю олімпійських медалей усіх видів Харлан стала новою рекордсменкою в олімпійській історії України. Досі національний рекорд належав Яні Клочковій (плавання).