Найкращі книжки англійською мовою для початківців. Список

Читання книжок мовою оригіналу – один із найефективніших методів вивчення мови
Фото: depositphotos.com

Для оволодіння будь-якою іноземною мовою потрібно не тільки вивчити її граматичні основи, але суттєво поповнити свій словниковий запас і розвинути навички правопису. Для цього найефективніше постійно слухати пісні, дивитися телепрограми, фільми та серіали мовою, яку вивчаєте, а також читати книжки в оригіналі.

Найкраще вибирати пісні, фільми та книжки ті, що подобаються особисто вам, тоді навчання буде легким і приноситиме задоволення. Зупинимося на читанні книжок. Які книжки англійською варто вибрати початківцям? Підійдуть нескладні твори, казки, комікси, детективи, де багато діалогів і порівняно проста і доступна розповідь.

На книжковому ринку зараз дуже багато адаптованих варіантів навіть найскладніших творів. Повільно підвищуючи свій рівень володіння англійською мовою, читаючи ті книжки, які вам цікаві, ви не помітите, як за кілька місяців зможете читати набагато об'ємніші та складніші твори. Інтернет-видання "ГОРДОН" за загальними рекомендаціями на спеціалізованих сайтах склало десятку найкращих книжок англійською для початківців.

1. Winnie-the-Pooh by Alan Alexander Milne / "Вінні-Пух" Алана Мілна – класика британської літератури та одна з найвідоміших дитячих книжок у світі. Це не просто милі розповіді про пригоди плюшевого ведмедика і його друзів, але ще і відмінний підручник англійської з легкими і смішними діалогами.

Відео: TV DHA / YouTube

2. The Snow Queen by Hans Christian Andersen / "Снігова королева" Ганса Крістіана Андерсена – ще одна класика дитячої літератури, яка буде цікавою і дорослим. Історія підступної королеви, яка спробувала розлучити брата і сестру, в англійському варіанті справляє ще сильніше враження і суттєво поповнює словниковий запас.

3. Beauty and the Beast by Charles Perrault / "Красуня і чудовисько" Шарля Перро – ця казка пережила безліч екранізацій і, як і раніше, залишається однією з найпопулярніших у світі. Читати її не менш захопливо, ніж стежити за її героями на кіноекрані. Крім того, книжка дуже легко сприймається вже на найпершому рівні володіння англійською.

4. Alice in Wonderlan by Lewis Carroll / "Аліса у країні див" Льюїса Керролла – до переліку книжок для початківців англійською майже завжди входить і адаптований варіант цієї казки про неймовірні пригоди Аліси.

Відео: Greatest AudioBooks / YouTube

5. The Adventures of Sherlock Holmes by Arthur Conan Doyle / "Пригоди Шерлока Холмса" Артура Конан Дойля – класика детективного жанру, якою зачитуються вже понад 100 років по всьому світу. До слова, фрази "елементарно, Ватсон!", яка стала крилатою, в англійському варіанті немає і ніколи не було, її придумали сценаристи радянського серіалу про Холмса. Хочете дізнатися, як геніальний сищик пояснював свої здогади насправді? Читайте детектив у оригіналі.

6. The Lost World by Arthur Conan Doyle / "Загублений світ" Артура Конан Дойля – ще одна пригодницька книжка британського письменника ірландського походження. Краще взяти спеціальний адаптований варіант із паралельним перекладом вашою рідною мовою. Книжці більше ніж 100 років, незважаючи на це, у неї, як і раніше, величезний читацький успіх, її вважають одним із шедеврів наукової фантастики.

7. Bridget Jones's Diary by Helen Fielding / "Щоденник Бріджит Джонс" Гелен Філдінг – веселий захопливий роман про молоду британську жінку віком за 30. У 1998 році стала "Найкращою книжкою року" у Великобританії, а 2003-го – посіла 75-те місце у списку 200 найкращих книжок за версією BBC.

Відео: Michael Gibby / YouTube

8. Jeeves and Wooster stories by Pelham Grenville Wodehouse / "Історії Дживса і Вустера" Пелама Гренвілла Вудгауса – тонкий англійський гумор у виконанні сера Вудгауза про молодого британського аристократа Берті Вустера, який постійно потрапляє в халепи, і його спритного камердинера Дживса. За цим циклом книжок знято популярний британський телесеріал "Дживс і Вустер" зі Стівеном Фраєм і Г'ю Лорі в головних ролях.

9. Three Men in a Boat by Jerome K. Jerome / "Троє в човні, не рахуючи собаки" Джерома К. Джерома – спочатку Джером К. Джером збирався написати серйозний путівник, але потім ця витівка здалася йому занадто нудною. У підсумку вже кілька поколінь читачів насолоджуються комічними описами пригод трьох приятелів, які вирушили в подорож по Темзі. Дуже легке і приємне читання, особливо для початківців.

10. Jane Eyre by Charlotte Bronte / "Джейн Ейр" Шарлотти Бронте – класичний роман XIX століття про бідну дівчинку-сироту, яка завдяки своїй силі волі та стійкості духу долає всі негаразди і всупереч усьому стає щасливою поряд із коханням усього свого життя. Роман дуже багато раз екранізували, це один із найпопулярніших і найбільш гідних творів класичної англійської прози. Для початківців вивчати мову дуже корисне читання, але краще придбати адаптований варіант роману з паралельним перекладом вашою рідною мовою.

Відео: Audio Books / YouTube