Loreen єдина з учасників "Євробачення 2023", хто відмовився підписати прапор України. Менеджерка Tvorchi розповіла про реакцію співачки

Loreen перемогла на "Євробаченні 2023", здобувши 340 балів від професійного журі та 243 бали від глядачів
Фото: ЕРА
Переможниця "Євробачення 2023" Loreen зі Швеції відмовила учасникам українського гурту Tvorchi підписати прапор України, який вони мають намір розіграти на благодійному аукціоні. Про це в коментарі, який 29 травня опубліковано на сайті "Обозреватель", заявила менеджерка гурту Tvorchi Юлія Могилюк.

Вона зазначила, що шведська співачка стала єдиною з усіх учасників конкурсу, хто відмовився залишити автограф на прапорі.

"Loreen, мабуть, єдина учасниця з усіх, із якою особливого контакту в нас не було. Вона трималася осторонь від усіх, і єдина, хто відмовила підписати прапор, який ми просили підписати учасників, щоб потім розіграти його на благодійному аукціоні на підтримку України", наголосила менеджерка.

Могилюк зізналася, що фани "Євробачення" "хейтили гурт Tvorchi й Україну".

"Це була помста за минулорічну перемогу України, яка, на їхню думку, була незаслуженою. За період підготовки ми прочитали безліч коментарів, де вони звинувачували нас у тому, що до України особлива увага і що "Україна знов виграє через війну", – заявила менеджерка колективу.

Контекст:

"Євробачення 2023" відбувалося у Великобританії від імені України. Участь у гранд-фіналі брали представники 26 країн.

Loreen здобула 340 балів від професійного журі та 243 бали від глядачів, набравши загалом 583 бали. Отже, "Євробачення 2024" відбудеться у Швеції. Для Швеції це сьома перемога на "Євробаченні" та друга перемога для самої артистки. 2012 року вона вже перемагала на "Євробаченні" з піснею Euphoria.

У мережі артистку звинувачують у плагіаті, заявляючи, що її пісня схожа щонайменше на дві інші, які було написано раніше.

Друге місце на "Євробаченні 2023" посіла Фінляндія (526 балів), а на третьому місці опинився Ізраїль (362 бали).

Гурт Tvorchi представляв Україну з піснею Heart of Steel. Він здобув 243 бали, посівши шосте місце.