Максакова в синій сукні із жовтим вінком на фестивалі Вайкули в Юрмалі заспівала українські пісні й вимовила "Слава Україні!". Відео

З грудня 2016 року Максакова живе в Україні
Фото: laimafestival / Instagram

Російська оперна співачка, колишня депутатка Держдуми РФ від "Единой России" Марія Максакова 27 липня виступила на міжнародному музичному фестивалі в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Відео своїх виступів артистка розмістила на YouTube.

Максакова вийшла на сцену в синій сукні, доповнивши образ жовтим вінком. Артистка виконала жартівливу українську народну пісню "Ти до мене не ходи".

Максакова також заспівала "Хабанеру".

А завершила свій виступ українською піснею "Ніч яка місячна, зоряна, ясная".

"Слава Україні", – промовила перед виконанням пісні Максакова під бурхливі овації глядачів у залі.

Контекст:

Марія Максакова народилася 24 липня 1977 року в Мюнхені. Її мати – акторка, бабуся по материнській лінії – співачка. 1995 року закінчила Центральну музичну школу при Московській державній консерваторії за класом фортепіано, 2000 року – Російську академію музики імені Гнесіних (відділення академічного вокалу).

Виступала в російських театрах "Нова опера", "Великий театр Росії", "Гелікон-опера", Маріїнському театрі, Приморському театрі опери і балету у Владивостоці.

Випустила кілька сольних дисків, викладала в Російській академії музики імені Гнесіних.

Чоловіка Максакової Дениса Вороненкова вбив кілер у центрі Києва 23 березня 2017 року.

З грудня 2016 року Максакова живе в Україні, яку не покинула й після повномасштабного вторгнення Росії, що почалося в лютому 2022 року.