"Мама злякалася. Вона говорила: "Зроби що-небудь". Панін розповів, чому померла його мати

Панін: Я настільки впевнений у своїй силі, що мені здається, якби був тут, то міг би просто пити з цими лікарями, а вони б біля неї стояли поруч
Фото : actor_ap / Instagram
За словами мешканця Іспанії російського актора Олексія Паніна, якби він на момент госпіталізації матері на початку січня 2021 року був із нею в Москві, йому б, можливо, вдалося завдяки своїй упізнаваності та зв'язкам зробити все, щоб її врятували.

Російський актор Олексій Панін заявив, що його мати Тетяна Власова померла в лікарні наступного дня після госпіталізації до реанімації. Про це він розповів в інтерв'ю, яке 18 лютого вийшло на YouTube-каналі Super.

За словами Паніна, його матір госпіталізували з підозрою на інсульт, але під час обстеження з'ясували, що в неї уражено 25% легень.

"Мені кажуть: "Мама на апараті [ШВЛ]. Я запитав: "Це вирок?" А я ще такий під винішком. Вони кажуть: "Ні, усе нормально, упорається". І згодом я телефоную, а вони мені кажуть: "Ваша мама померла". Я просто поклав слухавку й пішов по вино", – поділився спогадами актор.

Він розповів, що у виписі нібито йшлося, що причиною смерті його матері є COVID-19 на тлі надлишкової ваги й діабету. Панін підкреслив, що не читав випису, а про вказане там знає зі слів лікаря-реаніматолога, із яким говорив телефоном.

Панін зазначив, що прилетів з Іспанії в Росію четвертого дня після смерті Власової.

"Мені здається, що якби я був у Москві, то міг би щось змінити. Мама злякалася. Вона говорила: "Зроби що-небудь". Я не звинувачую себе. Головою чудово розумію, що нічого змінити не міг, але все одно підсвідомо, напевно, себе виню. Попри те, що з мене зробили якогось фріка, я все одно для багатьох людей залишився актором Паніним, який знімався там-то, там-то й там-то. Я настільки впевнений у своїй силі, що мені здається, якби я був тут, то міг би просто пити з цими лікарями, а вони б біля неї стояли поруч", – підсумував він.

Відео: Super / YouTube

Панін найбільш відомий за фільмами "Зірка", "Жмурки" й серіалом "Солдати". Зараз він живе в Іспанії разом із 12-річною дочкою Ганною. До пандемії мати Паніна Тетяна Власова часто відвідувала його й онуку.

Про її смерть повідомили 10 січня, за п'ять днів після смерті. Батько Паніна, інженер у науково-дослідному інституті, помер, коли акторові було 20 років.