"Місць не зайняв, але в історію ввійшов", "Пощастить у коханні". Чемпіон світу зі стрибків із жердиною зачепив геніталіями перекладину і став героєм мемів

ЗМІ пишуть, що насправді спортсмен спочатку вдарився об перекладину гомілками, потім колінами, і вже наприкінці – торкнувся промежиною
Фото (архів, лютий 2024): anthony_ammirati / Instagram

Чемпіон світу зі стрибків із жердиною серед юніорів, 21-річний французький спортсмен Антоні Амміраті став героєм соцмереж після виступу на Олімпіаді в Парижі 3 серпня. Як зазначає People, відео його останнього стрибка із жердиною спровокувало чутки в мережі про те, що він не зміг подолати висоту 5,7 метрів через те, що нібито збив перекладину геніталіями.

Редакція зазначає, що ця версія "швидко набрала обертів і поширилася, як лісова пожежа" соціальними мережами і ЗМІ, але "пильніший погляд" показує, що насправді спортсмен спочатку вдарився об перекладину гомілками, потім колінами, і вже наприкінці торкнувся промежиною.

Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало найяскравіші меми в українському сегменті соціальних мереж, які вірусяться попри пояснення у ЗМІ.

"Той італійський бідний спортсмен, що х...ем за планку зачепився, – прямо вже герой українського фольклору. Ліз через тин, та перечепився прутнем і звалив його додолу. Так мене Марічка й полюбила", – пожартував у Facebook український блогер Віталій Чепінога, сплутавши національність спортсмена.

Фоловери Чепіноги відреагували в коментарях на його пост.

"Не кожний пересічний може перечепитися х...ем за планку", – написала Наталія Горбенко.

"Пощастить у любові", – відреагувала Ірина Гугулашвілі.

"Місць не зайняв, а в історію ввійшов", – прокоментував Ігор Шерр.

"Хто б його запам'ятав, аби не ото", – написала Оксана Лагойко.

Фото: Chepynoga Vitalii / Facebook

"Турка-стрілка й алжирку-трансгендерну боксерку впевнено перемагає француз-стрибун із шестом. Яка цікава Олімпіада", – написав у соціальній мережі X користувач Oleg Helgiv.

"Та пішла ця Олімпіада на х...й", підписав ролик український блогер Павло Федосенко в Telegram.

Контекст:

Як зазначає People, проблеми з промежиною вже траплялися в олімпійських стрибунів із жердиною. На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році японець Хірокі Огіта опинився в епіцентрі уваги після того, як його нога, потім промежина, а потім руки під час кваліфікації зачепили перекладину.