"НАТО не впишеться". Тополя відреагував на ракету, яка впала в Польщі

Тополя: Робимо своє – планомірно знищуємо окупантів
Фото: Тарас Тополя / Facebook

Український музикант і лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя 15 листопада на своїй сторінці у Facebook відреагував на ракету, яка впала в Польщі.

"Від ракетної атаки росіян загинули мирні громадяни Польщі. Прилетіло вперше на польську територію. Щиро співчуваю сім'ям загиблих. Декілька нагадувань усім: Росія – держава-терорист. НАТО не впишеться. Стаття 5 колективного договору – забудьте. І не тіште себе ілюзіями. Просто робимо своє – планомірно знищуємо окупантів", – написав він.

Контекст:

Удень 15 листопада, під час масованого ракетного обстрілу України російськими окупаційними військами, у польському селі Переводів Люблінського воєводства (за 5 км від кордону з Україною) пролунав вибух на території зернопереробного підприємства. Загинуло двоє людей. За даними ЗМІ, на території села впало дві ракети.

Спочатку розглядали дві версії інциденту: на території Польщі впали російські ракети, які збилися з курсу, або уламки ракет, випущених українськими силами ППО.

Президент Польщі Анджей Дуда в ніч на 16 листопада заявляв, що поки до кінця не зрозуміло, хто саме випустив ракету, яка впала в Переводові. "Наразі ми не маємо чітких доказів того, хто запустив ракету, тривають розслідування. Найімовірніше, це була ракета російського виробництва, але зараз усе це розслідують", – сказав він.

16 листопада у штаб-квартирі НАТО відбувається зустріч представників країн Альянсу під головуванням генсека організації Єнса Столтенберга, присвячена інциденту.