Національний ансамбль солістів "Київська камерата" під керівництвом Вілсон виступить на Kyiv Music Fest

12 вересня Вілсон призначили головною диригенткою "Київської камерати"
Фото: mcip.gov.ua

Національний ансамбль солістів "Київська камерата" 4 жовтня виступить із концертом під час 35-го фестивального марафону "Київ Музик Фест" (Kyiv Music Fest) у Національній філармонії України. Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" розповіла пресслужба ансамблю.

"Фестивальний концерт для "Київської камерати" буде знаковим, адже це буде перший виступ колективу під орудою американсько-канадської диригентки українського походження Кері-Лінн Вілсон на її посаді головної диригентки оркестру", – зазначено у пресрелізі.

Ансамбль під час концерту виконає шість творів українських композиторів, зокрема Бориса Лятошинського та Володимира Зубицького. На концерті також презентують три прем'єри трьох сучасних композиторів – концерт для скрипки з оркестром Золтана Алмаші, концерт для альта з оркестром Олександра Родіна та п'єсу для скрипки з оркестром Дмитра Гордона – молодшого.

"Імена та музика Алмаші й Родіна для вітчизняних меломанів добре відомі, а творчість Дмитра Гордона стане своєрідним відкриттям. Дмитро – наймолодший у композиторській когорті "камератівської" імпрези український композитор. Він також є високопрофесійним оркеструвальником, аранжувальником і піаністом, який закінчив музичну академію Берклі в Бостоні. Спектр жанрів і музичних стилів його творчості різноманітний – симфонічні опуси, електронні композиції, кіномузика, рок і блюграс. Його композиція для скрипки з оркестром із символічною назвою "Україні – з надією" є цьому переконливим свідченням", – ідеться у пресрелізі.

У виконанні артистів також прозвучить Sinfonia extravaganza для струнних Олександра Козаренка.

"Його енергійна, динамічна та оптимістична за настроєм композиція, у якій вирують і пружні ритми джазу, і свінгу з елементами легкої естрадності, привнесе певну екстравагантність у концерт", – зазначили в ансамблі.

Солісткою скрипкового концерту Алмаші та композиції Гордона виступить українська скрипалька, народна артистка України, художня керівниця "Київської камерати" Богдана Півненко. Прем’єру концерту для альта з оркестром Родіна презентує заслужена артистка України Катерина Супрун. 

Фото: kyivcamerata.org

Контекст:

"Київська камерата" регулярно виступає в різних країнах Європи та у США. 

Вілсон – всесвітньо відома диригентка, засновниця й музична керівниця Ukrainian Freedom Orchestra. 12 вересня Вілсон призначили головною диригенткою "Київської камерати".