Названо переможців премії YUNA 2022. Статуетки лауреатів продадуть на благодійному аукціоні

Каменських назвали "Найкращою співачкою року" за версією премії YUNA
Фото: kamenskux / Instagram
Українська музична премія YUNA 2022 в онлайн-форматі назвала переможців у 17 номінаціях за підсумками 2021 року. Трансляцію церемонії нагородження вели на YouTube-каналі MEDplus, ведучими стали Володимир Остапчук і співзасновник премії Павло Шилько.

Найкращим співаком став Артем Пивоваров, а найкращою співачкою назвали Настю Каменських.

У номінації "Відкриття року" переміг український співак Wellboy, а його дебютну пісню "Гуси" назвали найкращою піснею.

Найкращим рок-гуртом став The Hardkiss, а їхній альбом "Жива і не залізна" здобув нагороду в номінації "Найкращий альбом". Фронтвумен гурту Юлію Саніну разом із чоловіком Валерієм Бебком також відзначено у спеціальній номінації "Музична харизматична пара".

Найкращими попгуртами стали Kalush Orchestra і Kazka, а найкращим дуетом назвали фронтмена "Бумбокс" Андрія Хливнюка і співака Олександра Чемерова, які виконали пісню "Любила".

Найкращою піснею іншою мовою назвали композицію Falling у виконанні гурту Tvorchi, найкращим електронним хітом – пісню Shum українського гурту Go-A, нагороду за найкращий хіп-хоп-трек здобув Kalush – журі у цій номінації відзначило його пісню "Зорі".

Найкращим естрадним хітом стала пісня "Не стримуй погляд" Ірини Білик, а в номінації "Найкраща пісня до фільму" перемогла композиція "На щастя" з українського фільму "Скажене весілля 3".

У номінації "Найкращий відеокліп" нагороду здобула відеоробота української режисерки Таню Муіньо на пісню "Запалювати/Jomo" у виконанні українського співака Monatik.

Monatik Сorporation здобула нагороду в категорії "Найкращий менеджмент артиста". У номінації "Найкраще концертне шоу" перемогли Tvorchi з концертним туром Road та Monatik із Made With Love and Rythm.

Нагороду в категорії "Інший формат" присудили співачці daKooka.

На сторінці премії у Facebook наголошують, що статуетки переможців продадуть на благодійному аукціоні, а вторговані гроші передадуть на забезпечення потреб поранених.

Контекст:

YUNA українська щорічна національна професійна музична премія. Абревіатуру YUNA розшифровують як Yearly Ukrainian National Awards.