"Нічого не бійтеся, перемога буде на вашому боці. Це питання часу". Репер Face оголосив про завершення концертів на підтримку України

Репер Face: Люблю та обіймаю всіх адекватних людей, неадекватних прошу пройти нах...й
Фото: facepublicenemy / Instagram
Російський репер Face, який покинув РФ після антивоєнних висловлювань 15 червня, в Instagram повідомив про завершення свого закордонного туру на підтримку України.

"Дякую всім, хто відвідав наш благодійний тур Stand With Ukraine, написав він. Останнім часом я думав багато про що, але ні секунди не шкодував про той шлях, який обрав. Цей тур лише додав мені впевненості у правильності моїх дій".

Артист також звернувся до українців.

"На жаль, війна не закінчилася разом із нашим туром, люди все ще вмирають, страждають, ховаються в підвалах від обстрілів і потребують допомоги. Не мені вам це казати, сидячи в безпеці, але кріпіться і нічого не бійтеся, перемога буде на вашому боці, бо з вами правда! Це питання часу, заявив репер. Люблю та обіймаю всіх адекватних людей, неадекватних прошу пройти нах...й".

Контекст:

Face брав участь в опозиційних акціях протесту в РФ, критикував політику президента Росії Володимира Путіна. У 2021 році концерти артиста у РФ почали масово скасовувати через тиск влади на організаторів.

У січні 2021 року у ЗМІ з'явилися чутки, що Face покинув Росію. Але в інтерв'ю Гордону музикант сказав, що виїхав з країни на початку лютого за кілька тижнів до нападу Росії на Україну.

Після повномасштабного вторгнення РФ Face став одним із небагатьох російських музикантів, хто підтримав Україну. Він заявив, що був у шоці після нападу, "просто заціпенів", і назвав Україну "чи не єдиним вільним куточком, який є в тих краях". "Я закликаю нашу державу та армію одуматися і припинити руйнування міст і життів на території братнього народу. Я перепрошую у всього українського народу за ті страждання, яких завдала вам наша країна. Я перепрошую за нашу державу, за самого себе, за наших людей", – написав артист у соцмережі.

26-го і 27 березня він виступив у Варшаві з благодійними концертами на підтримку України.

8 квітня міністерство юстиції Росії занесло Face до реєстру "іноземних агентів". Артист назвав це рішення найкращим подарунком на свій день народження – 8 квітня йому виповнилося 25 років. Репер заявив, що "крутив мін'юст на х...ю". "Величезна честь для мене і показник того, що я все роблю правильно", – зазначив музикант.