Ольга Сумська поділилася секретом своєї бабусі, як уберегти від цвілі варення зі свіжих ягід

Сумська також поділилася рецептом варення зі свіжих ягід смородини
Фото: olgasumska / Instagram

Українська актриса театру і кіно Ольга Сумська поділилася секретом своєї бабусі, як зробити, щоб варення зі свіжих ягід не покрилося цвіллю під час зберігання в баночках.

"Що робити, щоб свіже варення не взялося пліснявою? Тож ділюся секретом моєї бабусі проти плісняви! Вирізаєте шматочки паперу (для випічки) діаметром баночки, занурюєте на три – п’ять хвилин у горілку (віскі, коньяк) і покриваєте поверхню варення! Закриваєте негерметично кришками і ставите в холодильник! І ніяка пліснява вам не страшна!" – написала 28 липня на своїй сторінці в Instagram Сумська.

Актриса також поділилася простим рецептом варення зі свіжих ягід чорної смородини, приготування якого зняла на відео. Вона блендером перемолола ягоди з цукром у пропорції 1:1.

"Можна навіть більше цукру", – уточнила Сумська.

Контекст:

Ольга Сумська народилася 22 серпня 1966 року у Львові. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Вона дебютувала на екрані 1983 року у фільмі "Вечори на хуторі біля Диканьки". Велику популярність актрисі принесла головна роль у телесеріалі "Роксолана" (1996–2003).